FOK! Jaaroverzicht: 2006 luchtig bekeken

Dikke AmerikaanDeze maand werden er meerdere records gebroken. Zo maakten een aantal Cypriotische vrouwen een 90 kilometer lange ketting van beha's. Dat waren er meer dan genoeg om alle slachtoffers van een geile Amerikaan die willekeurig 2623 nummers belde een paar jaar te voorzien.

Seks, of het vermogen om dat te hebben, lag misschien ook wel ten grondslag aan een opvallende vermageringskuur. Een Amerikaan raakte in minder dan twee jaar tijd 301 kilogram kwijt. Hij woog daarna overigens nog steeds 181 kilogram. Veel meer dan een reuzenpanda, maar goed: die past dan ook op een mensenhaar.

(Domme) criminelen
FOK!user Geqxon, beroemd door blunder TelegraafAls je iemand wilt laten schrikken, moet je het wel goed doen. Zo dacht ook een groep Rotterdammers, die met hun grap voor een massale politieinzet zorgden. Ze werden gepakt, net als een geflipte oma die een bankoverval pleegde. In ieder geval maakte de 75-jarige nog wel echt geld buit. Voor een groep Britse overvallers was dat wel anders. Zij overvielen een geldwagen vol met Monopoly-geld. Een Groningse dief werd opgehokt voor het stelen van kipfilet.

Sommige criminelen lukt het wel om de overval met succes af te ronden. Dan moet je alleen niet je ov-studentenkaart, met daarop je foto, op de plaats van delict laten liggen. Het is ook niet aan te raden om een foto van jezelf met een vuurwapen op internet te zetten, helemaal niet als je met proefverlof bent uit een jeugdgevangenis. Nóg dommer is het als je als Telegraafjournalist zomaar een foto van een FOK!user die niets met het voorval te maken had uit de reacties plukt en in de krant zet.

Lil' KimEen aantal dieven in Kazachstan had wel een goede aanpak. Zij sloten een begrafenisondernemer op in een kist. Mochten ze gepakt worden, dan is het hopen dat ze geen borstimplantaten hebben. De opgesloten Lil' Kim vreesde dat die van haar lekten. Ook is het hopen dat de politie de sleutel van de verhoorcel kan vinden, anders moet de politie uit Naaldwijk nog ingeschakeld worden om de cel open te breken.

Als de politie even niet in de buurt is, moet je soms zelf achter de criminelen aan. Zo ook een Amerikaan, die een paar jeugdcrimineeltjes op zijn sokken achtervolgde. Echt comfortabel is dat niet, maar hij kon in ieder geval nog lopen. Een vrouw wier kunstbeen voor de tweede keer werd gestolen kon dat niet. Gelukkig kreeg ze haar benen weer terug, wat niet gezegd kan worden voor de baan van de lerares die een leerling beet.

Seks
SlachthuiswerknemersAls je als bejaarde een beetje seks op zijn tijd wel waardeert, kun je het beste in Duitsland gaan wonen. Daar worden prostituees namelijk omgeschoold tot bejaardenverzorgsters. Voor een Russische man is vrouwelijk schoon in het leven niet genoeg. Hij neemt namelijk zijn collectie pornoblaadjes mee het graf in.

In Zweden kwamen wat minder normale lusten aan het daglicht. Daar bleken medewerkers van een slachthuis regelmatig seks te hebben met de geslachtsorganen van geslachte dieren. Hiervan werden foto's gemaakt. Of er ook filmpjes zijn gemaakt, is niet bekend. Als dat zo is, kun je die als hoogleraar in ieder geval beter niet in de klas laten zien.

Onder invloed
Standing WomanAls je een drinkfestijn wil organiseren, dan is een museum misschien niet de meest geschikte plaats. Alcoholmisbruik zorgde daar voor schade aan de kunstwerken. Duurder is de alcohol in Noorwegen. Geen wonder dat een vrouw zichzelf daar in de hemel waande toen er bier uit haar kraan kwam. Misschien was de Amerikaanse chirurg die werd opgepakt toen hij dronken wilde opereren daar wel op bezoek geweest.

Drinken als je internationaal gezocht wordt is ook niet erg snugger. Dat ondervond een Duitser, die zijn lege bierblikje in de gracht gooide, waardoor hij werd aangehouden. Toch is niet iedereen die dronken lijkt ook echt onder invloed; sommige mensen zijn gewoon zwanger.

Medisch
BorstimplantaatDe meeste mensen hebben een hekel aan het ziekenhuis. Onder hen ongetwijfeld de vrouw die een 60 kilo zware tumor moest laten verwijderen. Toch denken sommige mensen daar anders over. Een Brits ziekenhuis had de rechter nodig om een man te verwijderen die al meer dan twee jaar in het ziekenhuis woonde zonder ziek te zijn.

Toch kun je maar beter naar een echt ziekenhuis gaan, en niet naar een kwakzalver. Dat ondervond ook de bodybuilder die borstimplantaten in plaats van borstspierimplantaten kreeg. In ieder geval kon hij zijn rekening betalen, wat niet gezegd kon worden van een Israëlische vrouw. Het ziekenhuis gijzelde daarop haar pasgeboren kind.

Dieren
1 jaar oude zoetwaterkrododil uit zwembadIn maart vonden Japanse wetenschappers een revolutionaire bestemming voor koeienmest. Ze haalden er vanillegeur uit. Binnenkort misschien verkrijgbaar: ijs met een luchtje. Een aantal dieren kwam bovendien op een plaats terecht waar ze niet hoorden. Zo vond een vrouw in Sydney een krokodil in haar zwembad, en haalde een duif een Britse legerhelikopter neer. Ook op de verkeerde plaats op het verkeerde moment was een kat, die van 24 meter hoog uit een boom viel. De kat overleefde het ongeval wel, in tegenstelling tot de duif.

Dood en verderf
Plafond grafDenk je het ergste gehad te hebben na het overlijden van iemand die je dierbaar was, zak je door de grond op de begrafenis. Dit overkwam een groep mensen in Engeland, letterlijk. Zestien mensen moesten naar het ziekenhuis. Figuurlijk door de grond zakte energieleverancier Essent, die een vrouw condoleerde met haar eigen dood. De vrouw wist dus van niks, wat wel anders was voor een Amerikaanse. Zij verzon haar eigen dood om onder een boete uit te komen.

De droom van een echtpaar uit Frankrijk kwam abrupt ten einde toen hun vriezer het begaf. In die vriezer lagen ze te wachten totdat de wetenschap ze weer tot leven zou kunnen wekken. Invriezen had overigens geen zin meer voor de eigenares van een hoofd dat bij een tankstation in Duitsland werd afgeleverd. Wie weet had het nog wel geholpen voor een viertal mannen uit Saoedi-Arabië, dat overleed na het drinken van parfum.

Tot slot
LiftZoals wel vaker lieten ook in maart de liften van zich spreken. Zo kwam minister Donner in een lift vast te zitten toen een burgemeester zich er op het laatste moment bijpropte. Ze werden vrij snel bevrijd. De bewoners van een verzorgingstehuis in Schotland moesten langer op bevrijding wachten. De lift in hun gebouw was meer dan drie maanden stuk, waardoor de oudjes ingesloten waren.

Niet alleen ouderen hadden problemen. Israëlische kinderen die van hun poppen of knuffels hielden, kwamen er slecht van af toen een rabbijn de amputatie van een lichaamsdeel van hun poppen verplicht stelde. Mocht er één de naam Peyton dragen, dan komt hij of zij wellicht in aanmerking voor een beurs op een Britse school. Die konden namelijk dit jaar geen Peytons vinden.

Nikkepikken, ongelofelijk lang en lekkerDe kinderen van een echtpaar uit India hadden ook een probleem toen hun ouders per ongeluk van elkaar scheidden. Hun vader had namelijk in zijn slaap drie maal 'scheiding' gemompeld. Net zo vluchtig als een huwelijk in India was de sneeuw die een Duitse stad te koop aanbood. Wel zelf af te halen, en pas op: de koopwaar kan smelten.

Natuurlijk mag ook de rel rondom de naamswijziging van de negerzoenen niet ontbreken. Die heten voortaan Buys Zoenen. Een Belgisch bedrijf bracht -als 1 aprilgrap- direct een alternatief op de markt: de Nikkepikken. 'Extra lang', zo stond op de verpakking.