FOK! Jaaroverzicht: 2006 luchtig bekeken

BiertjeDenk je netjes te zijn door een plastic zakje in een prullenbak te gooien, slingert oom agent je op de bon. Het overkwam een 75-jarige vrouw uit Geldrop. Een heel wat sympathiekere actie was die van de burgemeester van Leeuwarden: als een studentenvereniging vaker positief in het nieuws zou komen dan hij, zou hij een jaar lang opdraaien voor de bierrekening. Minder gewaardeerd werd de verkoop door een speelgoedfabrikant van mini-atoombommen aan kinderen.

Te dik modelOok ophef was er toen in de Duitse tv-show 'Germany's next topmodel' een aankomend model als 'te dik' (het meisje was 1.76 meter en woog 52 kilo) naar huis werd gestuurd. Ook de Franse skiër Pierre-Emanuel Dalcin zorgde voor een klein relletje. Hij stak tijdens een wedstrijd op de Olympische Spelen zijn middelvinger op. Bewoners van een dorp in Duitsland waren ook niet blij. Door een breuk in een silo overstroomden grote delen van het dorp met 270.000 liter gier.

Chriss PennDood
Als je maar geen afscheid van je vrouw of moeder kunt nemen, is het een optie om haar, net als een vader en zoon in Duitsland, gewoon anderhalf jaar lang dood in een slaapkamer te laten liggen. Een Zwitser die terugkwam van vakantie en in zijn huiskamer een lijk aantrof, moet erg geschrokken zijn. Ook niet helemaal fris was de voodoovrouw die een menselijk hoofd in haar bagage had zitten. Een man uit Terwolde tartte het noodlot duidelijk. Nadat hij al twee aanrijdingen veroorzaakt had, reed hij bij een afslag rechtdoor de berm in en knalde hij tegen een boom. Hij overleed ter plaatse. Na een overlijden komt vervolgens de begrafenis. Acteur Sean Penn ging op de begrafenis van zijn jongere broer Chris op de vuist met een fotograaf.

Marihuana(Domme) criminelen
Goed, het is heel vervelend als je marihuana wordt gestolen. Het is echter niet heel slim om, als je in Amerika woont, daar vervolgens aangifte van te doen bij de politie. Oók niet slim, maar op zich wel een hele prestatie: de 15-jarige Doetinchemer die in een paar maanden tijd maar liefst vier keer een eindje ging joyriden in een gestolen lijnbus. Ronduit dom was de dievegge die zich meldde in een winkel nadat er een foto van haar opgehangen was met de mededeling dat ze een prijs had gewonnen.

Seks
Mensen seksen op de meest rare plekken. Een Koreaan en Ier werden op Schiphol opgepakt, nadat ze elkaar - te midden van andere passagiers in de Business Class - oraal hadden bevredigd. Personeel van Defensie werd door een verborgen camera van SBS 6 betrapt op een seksparkeerplaats. Heeft de politie je een verkeersboete gegeven, wellicht kun je er met een pijpbeurt onderuit komen. Een 37-jarige vrouw in Amerika verdween de cel in, nadat ze een 15-jarige jongen verkrachtte en daarvan zwanger raakte.

Harry PotterGroot nieuws! Er verscheen weer een nieuwe film van Harry Potter: Harry en zijn toverstok waren te zien in een seksfilm. Of Harry makkelijk een stijve kon krijgen tijdens de opnames, of net als een Serviër een potlood in zijn penis stak, is bij de redactie niet bekend. De Serviër moest overigens naar het ziekenhuis, want het schrijfgerei kwam vast te zitten in zijn blaas. Mocht er niets meer te redden zijn, kan hij zich altijd nog laten ombouwen naar ongeslachtelijk. De kans dat dit ook op officiële papieren komt te staan, is overigens twijfelachtig.

Zoen jij vaak? Dan loop je een verhoogde kans op hersenvliesontsteking, zo bleek uit een onderzoek. Het mag dan onschuldig lijken, maar een Colombiaan kreeg in februari vier jaar huisarrest opgelegd na een klap op de kont van een vrouw. Een dievegge slechts gekleed in bikinitopje overviel afgelopen jaar een slijterij. Dat de populariteit van blondines niet van de afgelopen jaren of decennia is, wees onderzoek uit. Blonde vrouwen zijn al vele duizenden jaren zeer gewild bij het mannelijke volk.

GezichtstransplantatieVreemd gezicht
Een nieuw gezicht en een knap staaltje medische wetenschap: de Française die eerder een gedeeltelijke gezichtstransplantatie onderging, toonde zich voor het eerst openbaar. Een Star Trek-fan verbouwde ook iets; hij maakte van zijn eigen huis een Voyager. De baas van één helft van een eeneiige tweeling uit Friesland stond ook vreemd te kijken toen bleek dat zijn werknemer geregeld zijn tweelingbroer ingeschakelde om zijn werk uit te voeren. Ook een vreemd gezicht was het voor de agent die 'God' aanhield. De man moest echter van de rechtbank zijn rijbewijs inleveren.

MSN MessengerDigitaal
De gemiddelde FOK!ker zal regelmatig MSN'en; politici waarschijnlijk een stuk minder vaak. Minister Brinkhorst kreeg daarom van leerlingen van het Haagse Montessori Lyceum een les in het gebruik van MSN. Leden van het Amerikaans Congres bleken al wat handiger met de computer. Een aantal van hen paste kritische passages in artikelen over zichzelf op Wikipedia aan. Ze werden voor tenminste een week geblokkeerd. Een Amerikaans bedrijf zette de digitale vooruitgang in om hun kluizen beter te beveiligen. Werknemers kregen een chip geïmplanteerd die de kluizen kan openen.

Kameel met schoenenDieren
Kangoeroe Feznick wilde zo graag acteren dat hij er zelfs plastische chirurgie voor over had. Ook een kameel werd een handje geholpen. Het beest kreeg orthopedische schoenen aangemeten. Zeker ook apart: het heilige kalfje dat een bericht van Allah zou hebben gebracht.

Dieren kunnen de nodige schade aanrichten, als de claims die verzekeraars binnen krijgen kloppen dan. Wat te denken van bevroren eekhoorns en vinnige wespen die de reden zouden zijn geweest van verkeersongelukken? Een baby uit Tanzania bleek de hond des huizes wel interessant te vinden. Het zes maanden oude kind zoog aan de tepels van de hond. Naast een volle buik en een melksnorretje waren er overigens geen schadelijke gevolgen.

Groot konijnOnafscheidelijk zijn de twee: kat Chiquita en papegaai Pitico. De twee gaan regelmatig samen op jacht, waarbij de vogel als lokaas fungeert en de kat vervolgens toeslaat. Een man uit Engeland at op zijn gouden bruiloft een vijftig jaar oude kip, die hij cadeau kreeg toen ze in 1956 trouwden. De man voelde zich ook na het eten nog kiplekker.

Blijkbaar vond de Belg die een hond neukte dat ook lekker. De man werd voor het veelvuldig seks hebben met honden veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en 500 euro boete. Twee ruziënde automobilisten zorgden voor een dood konijn. Daarentegen wist een Duitse fokker een konijn van 80 centimeter en 9,2 kilogram te kweken.

BlowverbodsbordVan korte/lange duur
Het blowverbodsbord op het Amsterdamse Mercatorplein stond er begin dit jaar niet lang. Na een dag was het bord al gestolen. Waar het wel een hele tijd op wachten was, was het bibliotheekboek dat 61 jaar geleden werd geleend en afgelopen jaar pas werd ingeleverd. Ook de verloren portemonnee die na 39 jaar terugkwam bij de eigenaar past in dat straatje. Wat dan eigenlijk juist weer veel te lang duurde, maar uiteindelijk toch goed kwam: het 'ploppen' van iemands horen. Na 15 jaar doofheid kon een Brit ineens weer horen.
Rode banaan
Opvallend
Een Amerikaanse tiener redde het leven van een vrouw door in een restaurant de Heimlich-manoeuvre op haar toe te passen toen ze dreigde te stikken. Het bleek te gaan om de vrouw die jaren geleden het leven van de jongen redde. Opvallend was ook de 17-jarige jongen uit Dordrecht. Op zijn kop in een kledingkast vallend welteverstaan. Ook erg speciaal: voor het eerst lag er een rode banaan in de schappen bij de groenteboer.