The Sims 4 Horse Ranch

Het werd kennelijk weer eens tijd voor een nieuwe Sims 4-uitbreiding aangezien we sinds maart dit jaar (Growing Together) geen nieuwe, officiële expansions (niet te verwarren met 'game packs') meer hebben gezien. Na Cats & Dogs en Cottage Living hebben we nu ook Horse Ranch, oftewel de paardenboerderij. De titel van deze uitbreiding laat weinig aan de verbeelding over.

Wat veel mensen aantrekt bij nieuwe uitbreidingen voor De Sims 4 zijn nieuwe locaties die ontgrendeld worden om je te vestigen of te bezoeken. Voor Horse Ranch is dat logischerwijs een stad met een cowboy-tintje, genaamd Chestnut Ridge. Denk aan prairie-achtige omgevingen, saloon-stijl barretjes en natuurlijk maneges. Op deze zogenaamde 'Equestrian Centres' kun je meedoen aan competities zoals dressuurwedstrijden en verschillende soorten races zoals de bekende barrel races.

Spelers kunnen nu namelijk vanuit CAS hun eigen persoonlijke knol samenstellen met de keuze uit 30 ('real-world') paardenrassen. Dat kan door te beginnen met een schattig jong veulentje of meteen met een groot renpaard. De paarden zelf hebben uiteraard weer een waslijst aan interacties die sims kunnen doen, zoals aaien, kammen, hoeven schoonmaken en natuurlijk berijden. In beginsel zal je veel moeten rijden om je paard onder de knie te krijgen. Overigens zijn paarden niet de enige nieuwe dierensoort die met Horse Ranch wordt geïntroduceerd, ook dwerggeiten en miniatuurschaapjes behoren nu tot de fauna.

Voor veel spelers blijft architectje spelen deel van de aantrekkingskracht van The Sims. Voor de bouwmodus zijn er met deze uitbreiding een aantal nieuwe zaken bijgekomen, bijvoorbeeld typisch verandameubilair zoals schommelstoelen en uiteraard vrijeloopstallen, "bullpens" en verschillende soorten 'barns', oftewel schuren, met natuurlijk de iconische Amerikaanse variant in het knalrood. Verder is er veel ruimte voor inboedel met houten accenten, zoals houten plafonds en houten wandpanelen om de 'ranch flair' er een beetje in te houden.

Er zijn zelfs houten wijnflessenrekken te krijgen (waarbij natuurlijk niet naar iets duivels als echte wijn wordt verwezen), want in Horse Ranch zit ook een nieuwe mini-activiteit die zich toespitst op een carrière in zelfgemaakte "nectar", compleet met druivenstamperij en al. Verder zijn er gebruikelijke nieuwe dingen zoals twee nieuwe traits bij mens-sims, 'Rancher' en 'Horse Lover' en behoren 'Championship Rider' en 'Expert Nectar Maker' tot de nieuwe aspiraties. Ook kunnen we vanzelfsprekend rekenen op nieuwe kleding met een western-stijl, nieuwe (Cowboy-)snorren en 'typische' gerechten zoals bizon-stoofpot.

Ben je een paardenliefhebber en heb je nog altijd lol in The Sims 4? Dan is deze uitbreiding mogelijk wel wat voor je. Mogelijk, want zelfs voor de liefhebber is deze uitbreiding, zoals we gewend zijn, met 40 euro erg duur. Zoals het advies wel vaker luidt bij dergelijke uitbreidingen: sta je niet bepaald te springen om deze specifieke toevoegingen maar wil je gewoon meer CAS/inboedel content, wacht dan gewoon even een korting af. Chestnut Ridge is leuk, maar als je niet van plan bent om je te verdiepen in het ruiterwezen dan is het allemaal net wat te karig voor de vraagprijs.