Diddy Kong Racing

Rare heeft voor deze DS-versie flink wat content toegevoegd, maar deze toevoegingen zijn lang niet allemaal even goed uitgewerkt. Sommige toevoegingen bieden zeker toegevoegde waarde. Zo heeft Diddy Kong Racing een power-start die je aan het begin van de race kunt gebruiken. Dit doe je echter niet door op het juiste moment op A te drukken om gas te geven. In plaats hiervan zie je bijvoorbeeld een wiel op de touchscreen staan dat je snel moet ronddraaien. Hoe sneller je dit doet, hoe harder je bij de start weg zal schieten. Ook is er een map editor waarin je met behulp van je stylus een parcours uittekent, om hier vervolgens op te gaan racen. Er is echter ook nieuwe content die niet lekker werkt, en niets toevoegt aan de game. Zo is er op een gegeven moment een uitdaging waarbij je in de hub-world een aantal fakkels moet doven door in de microfoon van de DS te blazen. Dit werkt gewoon niet lekker, en je bent als speler dan ook blij dat dit niet verplicht is. Ook is er een derde race aan de \\\'boss battles\\\' toegevoegd. In deze race moet je met behulp van de stylus acceleren, sturen en wapens gebruiken. De conclusie over deze mode kan kort zijn: het werkt niet. Als je bezig bent met sturen sta je opeens stil, en als je probeert te acceleren of een wapen te gebruiken sta je binnen de kortste keren met je neus tegen een muur. Ook dit is gelukkig geen race die je moet winnen om verder te komen in de Adventure Mode, en je zal dit dan ook na enkele pogingen links laten liggen.

<\/center>

De originele game plus de nieuwe content biedt wel heel veel voor de gamer met een verzameltic. Zo is er in elke wereld een trofee te verdienen door, nadat je de baas twee keer hebt verslagen, alle races nog een keer te rijden, en dit keer achter elkaar. Dit is in feite de Grand Prix mode die we van Mario Kart kennen waarin het doel is de meeste punten over vier races te halen. Er zijn naast de ballonnen ook nog munten te verzamelen die je kunt gebruiken om één van je voertuigen op te voeren, of het uiterlijk te veranderen. Grafisch is de game prima in orde. De werelden hebben elk hun eigen look: zo zijn er bijvoorbeeld de onvermijdelijke ijswereld en de woestijnraces. Op geen enkel punt is de game echter grafisch indrukwekkend en dat is toch jammer. Zoals je verwacht van een kart game zit de game vol vrolijke geluiden en muziekjes. In tegenstelling tot andere games die dit soort \\\'Teletubbie toontjes\\\' bevatten, worden deze niet irritant na vijf minuten en je hoeft dan ook niet het geluid na de eerste race al uit te zetten.

<\/center>

Als je eenmaal klaar bent met de single player is er nog zat te beleven in de multi-player mode. De game is met één cartridge te spelen, en er kan met maximaal acht mensen geraced worden. Als je via Wi-Fi speelt kunnen maximaal zes mensen samen het parcours op. De online mode steekt prima in elkaar: je vindt eenvoudig anderen om mee te spelen en racen met maar liefst zes spelers levert leuke gevechten op.