Medal of Honor: Vanguard

Het gehele spel krijgt de sfeer van de Tweede Wereldoorlog met zich mee door middel van cutscenes die best mooi uitgewerkt zijn. Tevens zorgen de cutscenes voor wat meer duidelijkheid over het flinterdunne verhaal rondom bijvoorbeeld Operation Huskey en Operation Varsity. De overige graphics in het spel, vooral ingame, zijn niet van een hoge standaard. De graphics zijn er eigenlijk alleen om het spel wat meer een \\\'look\\\' te geven van de Tweede Wereldoorlog, maar helaas benutten ze niet de volle capaciteiten van de PlayStation 2. Het spel heeft dan echter wel weer oog voor details. De wapens en uitrusting die je in het spel kunt gebruiken zijn allemaal gebaseerd op de echte wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Zo kun je gebruik maken van de MK42 en een M9 anti-tank raket. En dan heb je natuurlijk nog de nodige granaten waarmee je tegenstanders op kunt blazen.



<\/center>

Ook het mapdesign is niet wat je van het spel mocht verwachten. De huizen, schuren, kamers en dergelijke die je in het spel moet doorzoeken en moet ontdoen van Duitsers lijken allemaal op elkaar. Er is totaal geen interieur te bekennen. De omgeving is gewoonweg kaal te noemen. Tevens vind ik het geen pluspunt dat als je een tegenstander neerschiet, dat hij binnen twee seconden verdwijnt. Ik was er niet van op de hoogte dat De Dood je al binnen twee seconden mee nam naar zijn stek. Het ziet er niet professioneel uit en het is gewoonweg lachwekkend dat iemand die net het loodje gelegd heeft, voor jouw ogen verdwijnt.

Om het spel een grotere levensduur te geven is er de mogelijkheid om medailles te unlocken voor een hoger aanzien en een groter ego. Deze medailles zijn te verdienen door bijvoorbeeld perfecte landingen te maken of een missie uit te spelen zonder dood te gaan. Sommige medailles zijn wel lastig om te halen en zelf was ik al snel geneigd om de medailles dan maar te laten zitten aangezien de beloning niet zo veel voorstelt.



<\/center>

Als je alle missies uitgespeeld hebt en daar de nodige medailles voor hebt gekregen, dan kun je nog aan de slag gaan met de multiplayer-modes. De multiplayer-optie bestaat uit Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, Scavenger Hunt en King of the Hill. Deze opties zijn best leuk om te spelen omdat je op deze manier wat meer interactie krijgt in het spel. Er is echter geen online-optie voorhanden en dat is jammer voor de fans van de MoH-reeks die graag wat granaten online willen laten ontploffen.