Burnout: Revenge

Burnout: Revenge draait nog meer om actie dan haar voorgangers. Wraak nemen staat centraal en meer nog dan voorheen word je uitgedaagd de tegenstanders te laten crashen. Rijdt iemand jou van de weg, dan wordt deze tegenstander gemarkeerd met een speciaal kleurtje zodat je, wanneer je hem later tegenkomt, hem alsnog van de weg kunt duwen. Je verlaat iedere race weer opgeFOK!t dus een snel potje racen vlak voor je gaat slapen is voor veel mensen niet aan te raden! Nog meer nieuws? Wat dacht je van een verpletterende indruk maken door boven op je tegenstander te landen! Burnout: Revenge gaat voor het eerst namelijk ook de hoogte in. Alle banen zitten propvol alternatieve routes en shortcuts. Via steigers 20 meter in de lucht langs een flatgebouw rijden, terwijl je beneden je tegenstander ziet rijden. Je laat je van de steiger vallen en je verticale takedown is een feit. It feels good!

Toch heeft ook deze fantastische game zijn schoonheidsfoutjes. Zo is voor de Nederlandse markt ervoor gekozen alles te vertalen. Een road-rage heet nu plots wegmisbruik en wanneer je met je auto langs een andere auto schampt verschijnt de zielige tekst \\\"spiegeltje krak\\\" in beeld. Leuk voor de jonge spelers, maar de doelgroep van deze game lijkt niet de jongste speler. De beslissing om alles in het Nederlands te doen is volgens EA om plaats te besparen op de disc. Je kunt verschillende talen kiezen wanneer je de game start en het ligt voor de hand dat dit is gedaan om geld te besparen. Hadden ze deze moeite bij EA nou maar bespaard want in Nederland zijn we niet zo fan van het vertaalde werk.

Een ander puntje van irritatie is de spelmodus tekeer in het verkeer. Hierbij is het de bedoeling zoveel mogelijk verkeersdeelnemers van de weg te rijden. Een kwestie van rustig rijden en de auto\\\'s die je ziet staan proberen te raken. Het is dus een kwestie van zig-zag rijden zonder enige vorm van spanning of sensatie. Heel leuk de eerste keer, maar al snel erg saai. Na een poosje merk je dat je alle levels afzoekt naar races en roadrage wedstrijden. Op de PlayStation 2 is online spelen nog steeds een kleine ramp. Er zijn weinig spelers online te vinden en de laadtijden zijn enorm lang. Dit laatste is een punt dat voor de hele game geldt. Speel je bijvoorbeeld een crash-mode game en blaas je bij de start je motor op, dan moet het hele level opnieuw laden. Het is dus een leuk grapje dat je je motor kunt opblazen als je je start niet goed timet, maar met zulke laadtijden is de grap daar snel vanaf!