Boek : Dean Koontz - De Vriendschap

Dean Koontz schrijft al jaren thrillers die heerlijk weglezen. In De Vriendschap keert Odd Thomas, op veler verzoek van lezers, terug met een spannend verhaal. Odd is een 21-jarige man die de geesten kan zien van mensen die overleden zijn. Deze geesten moeten echter nog vrede krijgen met het feit dat ze dood zijn voor ze vertrekken naar het hiernamaals.

Dean Koontz werd in 1945 in Everett, Pennsylvania, geboren. In 1969 besloot hij zijn baan op te zeggen en fulltime schrijver te worden. Normaal gezien laat Koontz niet vaak een karakter terugkomen in zijn boeken, maar net als bij de Moonlight Bay boeken, komt ook Odd Thomas terug in een boek. Er staat zelfs een derde boek met hem als hoofdrolspeler in de planning.

Odd Thomas is een man met enkele bijzondere gaven. Zo ziet hij, ondanks dat hij er nooit om gevraagd heeft, de geesten van overleden mensen. Hij probeert hen op hun gemak te stellen zodat ze alsnog naar het hiernamaals kunnen gaan. Tevens heeft hij iets wat hij PMS noemt. PMS geeft hem, vaak maar zeker niet altijd, de mogelijkheid om een beeld van iemand voor ogen te nemen zodat hij automatisch naar diegene toegetrokken wordt. Dit wordt door zichzelf Paranormaal Magnetisme genoemd of het PM-syndroom wat weer afgekort wordt naar PMS.



In De Vriendschap wordt Danny ontvoerd, Odd en Danny zijn al vrienden sinds ze zes jaar oud waren. Danny heeft O.I. wat staat voor Osteogenesis Imperfecta, dit betekent dat hij bij het minste geringste zijn botten breekt. Zo heeft hij bijvoorbeeld als kind iets gebroken toen hij de kaarten uitdeelde bij het kwartetten. Odd besluit dan ook zijn vriend te gaan zoeken omdat hij denkt dat hij de enige is die Danny kan redden.

Tijdens zijn zoektocht naar Danny wordt Odd meerdere malen door een mysterieuze vrouw gebeld. Deze vrouw stelt hem rare vragen waarbij ze er vanuit gaat dat hij het antwoord weet, terwijl dit absoluut niet zo is. Uiteindelijk komt Odd bij een uitgebrand en verlaten casino uit. Al snel weet hij zich een weg te banen naar de verdieping waar Danny is. Helaas worden alle uitgangen, die hij kan gebruiken om Danny naar buiten te krijgen, bewaakt. Hij zal dus een andere manier moeten vinden om Danny te redden. Op dat moment begint het pas echt spannend te worden, hij krijgt nog wat hulp van de geesten maar het merendeel van het werk moet hij zelf doen.

De Vriendschap is een zeer mooi geschreven boek en ik had het dan ook binnen no-time uit. Dean Koontz beschrijft op zijn eigen, maar zeer uitgebreide, manier de omgeving waar alles zich afspeelt. Gelukkig laat hij toch nog genoeg aan de verbeelding over zodat je je helemaal in kunt leven in het verhaal. Het boek krijgt van mij vijf sterren, het enige minpunt aan het boek is dat ik het uit had.




Uitgever: Uitgeverij Luitingh ISBN: 90-245-5647-3 Pagina's: 317
Waardering:



Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!