CD: Augustana - All the Stars and Boulevards

Een klein sprankje hoop, dat zou Augustana moeten betekenen als je het vanuit het Latijn vertaalt. Daarnaast lijkt het ook precies de hoeveelheid hoop te zijn van de bandmembers van Augustana. Als je eens goed naar de teksten van het gros van de nummers op All the Stars en Boulevards luistert kan de weemoedigheid je namelijk moeilijk ontgaan. Toch raak ik er niet door gedeprimeerd. Ik blèr heerlijk mee, en dan vooral op de dagen dat ik me ook niet zo goed voel. Een tikkeltje emotie, een catchy refrein en veel gitaren... Het is een combinatie die nooit schijnt te falen, en zo werkt het op All the Stars en Boulevards dus ook voor Augustana.



Easy score and more of what we've heard before? Dat wilde ik ook weer niet beweren. Augustana levert met deze plaat een heel degelijk debuutalbum. Je kunt de CD echt van begin tot einde beluisteren zonder dat wat ik zap-drang noem. Alle nummers zijn de moeite waard, en er zit niets tussen wat je oren op tilt zal doen slaan. Natuurlijk zijn er wel nummers die in de eerste plaats meer opvallen dan andere, maar dan alleen in positieve zin. Dat had ik bijvoorbeeld meteen met Stars en Boulevards, maar aangezien dit de eerste en enige single is die Augustana tot nog toe hier heeft uitgebracht is dat ook wel logisch. Andere nummers trekken de aandacht meer en meer naarmate je de plaat vaker draait. Boston, Sunday Best, Lonely People, elke track heeft zijn eigen charme.

Al met al moet ik concluderen dat Augustana simpelweg lekker toegankelijke rockmuziek maakt. De muziek is misschien niet zó opvallend dat je meteen fan bent, maar dat maakt deze plaat er juist één die je vaker kan draaien. Ook worden er geen nummers grijsgedraaid op de radio, en er zijn ook niet die paar slechte nummers die je elke keer overslaat... Je kan gewoon de hele plaat keer op keer beluisteren, en dat maakt dat All the Stars and Boulevards zich leent voor vele omstandigheden. Lekker in de auto, lekker als je alleen thuis bent... Of gewoon zomaar lekker.




Label: Red Ink Releasedatum: 18-05-2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!