CD: Hilken Mancini and Chris Colbourn - Same

Hilken Mancini en Chris Colbourn zijn illustere namen in het circuit van alternatieve gitaarmuziek. Hilken Mancini was immers frontvrouwe van Fuzzy, terwijl Chris Colbourn het kleine kereltje met de grote bas bij Buffalo Tom was. Samen hebben ze onlangs een titelloze cd gemaakt.



Onlangs traden ze in de kleine zaal van Paradiso op, tesamen met Caesar en Juliana Hatfield. In deze hoek mag je het dan ook een beetje zoeken, hoewel Caesar natuurlijk gemener, en Juliana Hatfield vele malen liever is.

Geen duetten op deze cd, ze worden beurtelings gezongen door Hilken Mancini en door Chris Colbourn. Daarbij lijken de nummers gezongen door Mancini meer vuur te bevatten dan die van Colbourn. Behalve het catchy openingnummer Saint Agnes Eve dan, wellicht omdat dit opgeleukt wordt door gitaarwerk van gitaarheld J. Mascis (Dinosaur Jr.). Over ikonen uit jaren '90 alternatieve gitaarmuziek gesproken.

Colbourn komt toch meer tot zijn recht als bassist en backing vocalist. Zijn zeurderige trekkerige zang komt beter uit de verf als die niet zo centraal staat. Waar Colbourn bij Buffalo Tom hiermee juist voor afwisseling op cd's zorgde, door her en der te schitteren op een enkel nummer, zorgt het op deze cd voor overdaad. Maar de combinatie gitaarwerk en de stem van Mancini vormt een hemels contrast. En daar past de zang van Colbourn dan weer prima bij. In My Arms is daar een goed voorbeeld van.

Samenvattend is dit een gedegen album van artiesten die hun sporen al meer dan verdiend hebben. Prima nummers dus, professioneel uitgevoerd. Helaas zijn de Chris Colbourn nummers een beetje trekkerig en bedompt, en is het album met name interesant door de wat scherpere bijdrages van Hilken Mancini. Zij tilt dit album naar een hoger niveau.
Niettemin is het goed om weer wat van beiden te horen, en misstaat het album in geen enkele platenkast van een alternatieve gitaarrockgek.



Label: Kimchee Records Releasedatum: already out Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!