Beautynieuws Mei 2004

Op een bruine huid staat je make-up vaak veel mooier dan op je bleke wintervelletje. Zeker als je kiest voor de nieuwe zomerse tinten, die rechtstreeks uit een snoepwinkel lijken te komen, heb je maar weinig nodig om er zonnig uit te zien. Maar ja, hoe kom je aan dat bruine tintje als de zon het nog een beetje laat afweten?

Zorg voor je gezicht
Een mooi bruin kleurtje, of het nu uit een flesje komt of van de zon, krijg je niet zo maar. Het is zaak om je gezicht goed voor te bereiden, des te egaler word je bruin en des te langer hou je je tintje vast. De eerste stap is scrubben, om de dode huidcellen te verwijderen. Er zijn ook maskertjes die dit werk kunnen verrichten, zoals de Tourmaline Charged Radiance Masque van Aveda. Dit masker, wat ook in de professionele Aveda-salons wordt gebruikt, zorgt ervoor dat doffe, dode huidcellen zich afscheiden, zodat de huid weer lekker zacht en als nieuw aanvoelt. Je zal zien dat je foundation er meteen een stuk egaler uitziet. Het is trouwens een misverstand dat je van een foundation bruiner zou lijken. Dit product is bedoeld om je huid te egaliseren, om kleine rode vlekjes minder op te laten vallen, en een verzorgde look te geven. Tegenwoordig zijn de foundations ook een stuk lichter en minder massief dekkend dan vroeger. De nieuwe Perfectly Real Makeup van Clinique is zelfs bijna onzichtbaar op je huid, het stralende resultaat uitgezonderd natuurlijk. Wanneer het dan tijd is om de zon in te duiken, al is het maar een uurtje op een terrasje, moet je je huid goed beschermen. Zeker in het voorjaar kan je huid nog niet veel hebben, en kan het nooit kwaad een goede zonnebrand in stickvorm op zak te hebben!


Clinique Perfectly Real Makeup 25,60 euro
Lancôme Sôleil Stick Velours SPF20
Aveda Tourmaline Charged Radiance Masque 30,00 euro


Bruin zonder zon
Ik ben er, vanwege mijn gevoelige bleke velletje, al een tijdje een groot fan van: bruin uit een potje of flesje. Geen uren bakken in de zon, met alle gevaren en rode konen van dien, geen sproeten en geen lullige afscheidingen waar je zonnebril zat. Ideaal! Voor medefans is er dit jaar weer heel wat nieuws onder de zon. Natuurlijk zijn er de 'gewone' zelfbruinende crèmes, maar het zijn juist de overige producten die dit jaar de aandacht vragen. Zo introduceren zowel Lancaster als Lancôme een nieuwe bronspoeder, waarbij die van Lancôme erg opvalt door de toevoeging van een vleugje goud. Bronspoeders zijn ideaal voor een avondje weg of het verlevendigen van je bruine tint. Breng het niet te dik aan, om te voorkomen dat het er nep uitziet. Een ideale manier om deze poeder aan te brengen is via een kwast met een ingebouwd poederreservoir, zoals de op de foto afgebeelde Pinceau Bronzant Magique van Lancôme. Naast deze poeders is er een product wat in mijn ogen echt even speciale aandacht verdient, al is het maar omdat ik er zelf zo razendenthousiast over ben. Het gaat om de Hydra Flash Bronzer Soin Hydratant Visage van Lancôme. Een hele mond vol, voor een simpel ogend flesje, maar zeer zeker de moeite waard. Wat is het? Een hele lekkere dagcrème met een handige extra, in de vorm van een licht zelfbruinende formule. Je kunt de crème rustig elke dag gebruiken, zonder er na een week als een verschoten zwarte Piet uit te zien, of bang te zijn voor bruine vlekken. In wezen kun je deze crème gewoon gebruiken als vervanger van je normale dagcrème, en er zo het hele jaar lekker gezond uitzien, met een mooi verzorgde en licht gebruinde huid. Mocht het nog niet genoeg duidelijk zijn: wat mij betreft is dit één van de betere productintroducties van dit jaar!


Lancôme Star Bronzer Poudre Magique 36,71 euro
Lancôme Hydra Flash Bronzer Soin Hydratant Visage 34,67 euro
Lancaster Mediterranean Bronze 32,00 euro (vanaf deze zomer verkrijgbaar)
Lancôme Star Bronzer Pinceau Bronzant Magique 33,28 euro


Oogverblindend
Zoals bijna alle make-up voor dit seizoen, heeft ook de oogmake-up als thema "snoepwinkel". Alle zoete kleurtjes kunnen, natuurlijk aangevuld met onmisbare basics als (waterproof) mascara. Leuk om eens te proberen is de Eye Mousse van Estée Lauder, een hele nieuwe textuur die heerlijk fris aan je ogen aanvoelt.


Estée Lauder Pure Color Cool Eye Mousse 20,00 euro
Revlon Eyeglide Shimmer Shadow (kleur Lilac) 9,95 euro
Lancaster Infinite Glamour Waterproof Mascara 23,00 euro (vanaf deze zomer verkrijgbaar)
Lancôme Hypnôse Mascara 23,50 euro


Zomerlippen
Met een mooi gebruind huidje heb je absoluut niet veel make-up nodig, een beetje lippenstift of lipgloss is vaak al meer dan voldoende. Handig is dat veel van deze producten ook een beschermingsfactor hebben, zodat je lippen geen last hebben van de zon (kijk dit wel altijd even na, want het geldt niet voor alle producten!). Nog nooit is de keuze zo groot geweest, niet alleen in kleuren, maar ook in soorten lipproducten. Kies je voor een langhoudbare, doch zachte lipstick, die je in twee fasen opbrengt, zoals die van Max Factor? Of kies je één van de superzoete kleurtjes (en smaakjes, mjammie!) van Estée Lauder? Helemaal opvallend is de gloss van Helena Rubinstein, die blauw lijkt, maar eigenlijk gewoon heel mooi parelmoer kleurt.


Max Factor Lipfinity EverLites 13,95 euro (vanaf eind mei verkrijgbaar)
Estée Lauder Pure Color Cool Gloss 21,00 euro
Lancaster Glamour Gloss 21,00 euro (vanaf deze zomer verkrijgbaar)
Clinique Colour Surge Bare Brilliance 15,15 euro
Jil Sander Cashmere Lipstick 21,00 euro (vanaf deze zomer verkrijgbaar)
Helena Rubinstein Star Aquamarine 21,15 euro


Het Beautynieuws houdt een kleine zomerstop, maar wees niet getreurd, we zijn er tegen het eind van de zomer weer om je op de hoogte te stellen van dé trends voor dit najaar. Tot dan!