CD Review: King Geedorah - Take Me To Your Leader

King Ghidora is een Japans monster met 3 hoofden uit de Godzilla serie. Een cultfilm waarbij wanproducten als Scary Movie en American Pie opeens geschikt lijken voor een oscar nominatie in de categorie beste film. Is het mogelijk om op basis van zo"n slechte film een goed album te maken? Het antwoord is ja!

"Fazers" begint met een sample uit de bewuste film, maar al snel komt er een melodieuze beat doorheen. King Geedorah flowt er op briljante wijze overheen, de teksten lijken filmfragmenten, wat het geheel mysterieus maakt

"Fastlane" gaat op dezelfde manier door. Gastrapper Biolante heeft een prettige stem en de beat doet wat denken aan "Daft Punk". Via wat samples uit de film komen we terecht bij "Krazy World" met gastrapper Gigan. Gigans stem is het best te omschrijven als een kruising tussen de stemmen van Mos Def en B-Real,, heel vreemd, maar verschrikkelijk lekker. Wat tot nu toe opvalt is de goede opbouw van de nummers, het wordt steeds iets duisterder, maar het blijft melodieus.

Die trend wordt doorgezet in de korte maar goede skit "The Final Hour" en "Monster Zero". Dat laatste nummer bestaat uit samples uit de Godzilla film met daaronder een hele fijne beat. "Next Level" is jazzy en doet denken aan The Roots in hun periode van Illadelph Halflife. Het is een rustpunt op de cd en precies op het juiste moment, vanaf hier wordt de cd wat donkerder

"No Snakes Alive" heeft een fantastische, sinistere beat waar Jet-Jaguar en Rodan op onnavolgbare wijze overheen flowen, dit nummer is een juweeltje. "Anti-Matter" doet wat denken aan de oude Outkast albums; funky en toch rustig, met een fantastische bassline. "Take Me To Your Leader" is de titeltrack van het album. Wederom wordt er gebruik gemaakt van film samples en zo her en der is er een Looney Tunes dialoogje te horen. Normaal gesproken zijn dat soort nummers niet echt interessant, maar deze keer wel. "LockJaw" is een heel kort nummer en dat is jammer. De beat en de flow van Trunks klinken plezierig in de oren en het einde is hilarisch dankzij de Inspector Gadget sample.

"I Wonder" is een standaard nummer. Goede beat en flow, maar het is wat saai vergeleken met de rest. Op negen van de tien albums was het echter een opvallend en goed nummer geweest. "One Smart Nigger" mag dan een typische hiphop titel zijn, het nummer is dat zeker niet. Geen stoere ghetto praat over goud en drugs maar een aantal samples uit verschillende series en films. Dit past erg goed bij de spacy beat, je waant je als het ware in een bioscoop zonder beeld. "The Fine Print" is een goede afsluiting van deze cd, raps en film samples wisselen elkaar op een goede manier af.