Review: Jim 16 Party & Impressed

Nu natuurlijk de vraag of zijn CD ook een impression achterlaat. Voor vele tienermeisjes waarschijnlijk wel. Jim heeft een zeer poppy album neergezet, met vele herkenbare melodiëen.

Iedereen kan Tell Her natuurlijk van voor naar achteren en terug meezingen en de nieuwe single This Love is Real doet zeer aan Scandalous van Mis-Teeq denken, wat eerder dit jaar een klein hitje was.

Not Around was eerder al door Mitchell uitgebracht, maar werd niet de grote hit die de makers het gehoopt hadden. Daarom probeert Jim het opnieuw.

She's Gone, met Jamai, staat uiteraard als B-kant op de single van Jamai en Dewi When you walk in the room.

Het vijfde nummer op het schijfje Why is ook niet origineel, dit nummer is twee keer eerder uitgebracht, eerder door een Duitse zangeres en eind jaren negentig ook door de Nederlandse zangeres Angelina.

Your Song van Elton John, is ook aanwezig, evenals Jesse, waarmee Jim een finaleplaats behaalde bij Idols. Als je het schijfje verder beluistert, herken je al snel Wishing Well van Terence Trent Darby.


Another Day is zo'n liedje, waarvan het liedje bekender is dan de artiest (Buckshot Lafongue), dus de Jim-versie zal wel de bekendere worden in Nederland. Jim heeft het nummer een kleine beat meegegeven en heeft een typisch R&B nummer omgetoverd tot een rustig popliedje.

Veel popliedjes en herkenbare melodietjes dus, maar wat zou je anders ook van een Idol verwachten? Het album zal ongetwijfeld nog wel enkele hits uitspugen, want alles wat Jim aan lijkt te raken, verandert in goud, of platina in dit geval.

Voor wie nog twijfelt: als je Jims eerste twee singles geweldig vond, moet je deze plaat dinsdag 12 augustus meteen halen, maar als je dat al niks vond, hoef je je ook niet druk te maken over de rest van wat Jim te bieden heeft. Het wachten is nu op de eerste CD van Bowie.
1.This Love Is Real
3:32
2.She Cries A Rainbow
4:02
3.Tell Her
3:07
4.Not Around
3:35
5.Why
3:35
6.She's Gone ft. Jamai
4:24
7.Your Song
3:41
8.Can't Have You
3:39
9.Wishing Well
3:34
10.You Need Love
4:06
11.Another Day
3:37
12.You And Me
4:21
13.The Way It Goes
4:28
14.Jessie (live in Ahoy)
4:22
Totaal
54:03