Review: Jim 16 Party & Impressed

Na afloop van Jims 16 party was er voor de pers nog de gelegenheid om in alle rust een intiem praatje te maken met Jim. Fok! vroeg aan Jim om over elk nummer iets te vertellen...

01) This Love is Real
"Het nummer dat we het laatste hebben uitgekozen voor op mijn album. Ik hoorde de demo en ik dacht dat dit wel eens iets heel cools kon worden! Het begin lijkt sprekend op het intro van "Scandalous" van Mis-teeq, zoals iedereen die dat nummer kent wel hoort! Ik zag het in het begin niet echt als single, maar hoe vaker ik het hoorde, hoe meer ik overtuigd raakte dat dit echt de beste 2e single was!"

02) She Cries a Rainbow
"In de tijd dat "Tell Her" net uit was, heeft een goede vriend van mij, Harold Koopman, een nummer geschreven: "She Cries a Rainbow"! Toen ik hoorde hoe het een beetje zou gaan klinken was ik meteen al enthousiast, ik hoorde dat ik veel met mijn stem kon doen in dit nummer (kopstem, koortjes). Ik heb daarom ook alle koortjes zelf ingezongen (ja, ja.. ook de vrouwenkoortjes, haha)."03) Tell Her
"Mijn nummer 1 hit in Nederland, waar ik heel erg trots op ben!"

04) Not Around
"Een nummer dat al eerder is uitgebracht door Mitchell, maar toen geen hit is geworden en we vonden het een prima kans om dit nummer opnieuw uit te brengen op mijn album, maar dan gezongen door mij! Het is een heel lekker, relaxed, 'laid-back' nummer en ik ben ook erg blij met het resultaat!"

05) Why
"Een van mijn favo's op het album, het is een heel funky nummer geworden en hier heb ik ook alle koortjes zelf ingezongen! Hij staat ook als B-track op de single "This Love is Real". Wie er in de 'bridge' mee zingt, kunnen we wel raden natuurlijk hŔ!"

06) She's Gone
"Het duet van Jamai en mij! Geschreven in de kleedkamer en nooit gedacht dat dit op onze beide albums zou komen. Het nummer staat op onze beide albums in verschillende versies. Op "Impressed" heeft de track meer een 'Latin vibe' gekregen!"

07) Your Song
"De eerste 'gouwe ouwe' op het album, natuurlijk door de 'master of ballads' geschreven en gezongen: Elton John! Ik ben erg trots op het feit dat ik dit nummer mocht coveren!"

08) Can't Have You
"Is een echt popnummer met een RnB-vibe! Er zitten leuke effectjes in en dat maakt het een cool nummer!"

09) Wishing Well
"De tweede cover op het album. Dit nummer wilde ik eigenlijk al doen in de eerste live show van Idols, maar toen had ik problemen met de toonhoogte, dus koos ik daar voor "Under the Bridge" van de "Red Hot Chili Peppers". Een mooie kans dus om dit nummer op mijn album te zetten en het helemaal met mijn eigen stijl te combineren!"

10) You Need Love
Een nummer dat ik na het overlijden van mijn opa heb geschreven. Ik kwam erachter dat onze familie best wel hecht was geworden en veel liefde naar elkaar overbracht vandaar het nummer "You Need Love"."

11) Another Day
"Het bekende nummer van Buckshot Lefonque. De band zegt iedereen misschien niet zoveel, maar het nummer was een grote hit in Nederland. Ik vond het een eer dit nummer op te mogen nemen."

12) You and Me
"Het eerste nummer dat ik heb uitgekozen voor mijn album! De demo was heel anders en ik ben blij dat we hier een mooie traditionele ballad van hebben kunnen maken. Voor dit nummer heb ik ook alle koren zelf ingezongen."

13) That's the Way it Goes
"Een van mijn favo's op het album. In het begin was ik het er totaal niet mee eens dit nummer te doen, maar het uiteindelijke resultaat is echt een feestnummer! Met allerlei mensen die hun ding doen op het einde. Helemaal gezellig!"

14) Jessie (Live in Ahoy)
"Tja, wat moet ik hier nog over zeggen.. Ahoy was geweldig en dat wil ik jullie met deze live versie laten horen. Het publiek was uitzinnig!!!"