DVD Review: Save The Last Dance

Ik vond het verhaal van Save The Last Dance, over een meisje dat niet meer wil dansen nadat haar moeder is omgekomen, nogal aangrijpend. Wanneer een film mij zo aangrijpt vrees ik altijd een beetje voor de DVD, en hoop dat er tenminste een beetje aandacht aan is besteed. Ik was dan ook erg opgelucht toen bleek dat het menu niet statisch was en bestond uit louter bewegende beelden. Dat zet altijd wel een stemming, en belooft veel goeds. Hoewel ik moet toegeven dat de extra's redelijk karig en standaard zijn, gaf het geheel geen onbevredigende indruk. Immers, het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit.

De DVD van Save The Last Dance geeft niet de indruk op het laatste moment in elkaar geflanst te zijn en dat is waar het natuurlijk allemaal om gaat. De interviews dragen bij aan het verhaal en de beleving, evenals het audiocommentaar van regisseur Thomas Carter. Het leuke aan Deleted Scenes vind ik persoonlijk altijd dat ze vaak gewoon prima beeldmateriaal zijn, en dat je je kunt indenken hoe moeilijk het moet zijn geweest voor een regisseur om ze te schrappen omwille van de tijdsduur.

Op een of andere manier voel je je dan toch meer betrokken bij de film. (tenzij je een leven hebt red.) De Music Video van K-Ci and Jo Jo….tja je moet er van houden, maar het is een geweldig goede trend dat deze clips steeds vaker op DVD te zien zijn. Leuke film, leuke DVD, zeker een plaatsje in je kast waard.