Party Review: Innercity

Iets waar veel mensen zich toch wel een beetje druk om hebben gemaakt: hoe zou ID&T het er dit jaar vanaf brengen? 2 Jaar geleden waren er grote problemen rond de garderobe en van bekenden heb ik begrepen dat ze vorig jaar bijna twee uur buiten in de rij hebben gestaan. Ook de verhalen van mensen die vast zaten in het gedrang tussen de zalen zijn denk ik algemeen bekend.
Toen we rond 22:30 op de sneltram stonden te wachten op Amsterdam Centraal heerste er al een lichte feeststemming. De mensen waren duidelijk een beetje zenuwachtig over hetgeen wat ze te wachten stond en hier en daar klonken al wat bekende tonen uit meegebrachte radio’s. Om 23:00 kwamen we aan bij de Rai en in no-time stonden we binnen. Alles ging perfect: de entree, de garderobe, de fouillering, zelfs bij de muntverkoop stond geen rij! Complimenten voor ID&T zijn dan ook op zijn plaats, er was duidelijk niet bezuinigd op personeel. De hoge prijs voor de entree vond ik sowieso gerechtvaardigd. De mainhall was schitterend aangekleed in Japanse stijl, wat goed aansloot bij het manga thema. De techno zaal was wat soberder ingericht, maar de grote video schermen rondom maakte veel goed. ID&T had echte moeite gedaan om de bezoekers te plezieren.

Toen ik wat geacclimatiseerd was in de mainhall kon ik me een beetje gaan concentreren op de muziek. X-press 2, bij de meeste mensen niet echt bekend, draaide wat rustige, techno-achtige muziek. Veel mensen klaagden erover dat ze té rustig draaide, maar tegen het einde van de set werd het tempo wat opgeschroefd en was het zeker genietbaar (lees: dansbaar). Een redelijke opwarmer voor één van de hoogtepunten van de avond.