CD Review: Marco V. - Con:fusion

Sensation, Mystery Land, Qontact, Massive, Innercity... op alle grote feesten heeft Marco V. inmiddels triomfen gevierd als DJ. Zijn eerste bekendheid kreeg hij als resident van de DansSalon in Eindhoven. Wat veel mensen echter niet weten is dat hij samen met Benjamin Bates de producer is van een aantal van de grootste clubhits van de laatste jaren. 'Out of Grace - Anglia', 'Southside Spinners - Luvstruck' en 'Disco Macabre - The Deejays'. Het rijtje is eindeloos.

Onder de naam Marco V. werd echter een compleet nieuwe richting ingeslagen. Met het Innercity thema 'In Charge' en de 'V.ision'-serie werd gestalte gegeven aan een geheel eigen sound. Alle tot nu toe uitgebrachte platen zijn nu, samen met een hoop nieuw werk, op één dubbel-cd gezet. Op het eerste deel een overzicht van zijn beste producties van de afgelopen twee jaar, cd 2 is een studiomix zoals de platen live te horen zouden zijn.

Het album opent met de top-40 hit 'Simulated', alles behalve de beste track van de cd. Het (iets te) vrolijke deuntje blijft natuurlijk wel lekker hangen, meteen ook de reden dat het zo aanslaat bij een groter publiek. Het nieuwe 'Milla' heeft dan wel weer het vertrouwde 'V.ision' geluid, maar is niet bijzonder genoeg om op plaat gereleased te gaan worden. Het valt nogal in het niet bij het daaropvolgende 'Tolerance', wat door ondergetekende meteen even tot beste trance-plaat van de laatste jaren wordt gebombardeerd. Dit geldt eigenlijk voor alle 'nieuwe' tracks die er op staan. Op 'Rise' na (zéér aanstekelijke groove) halen ze het niet bij de 'V.ision' tracks 'Simulated', 'Indicator' en 'Recovered' en de Innercity-thema's 'In Charge' en 'Godd'. Genietbaar zijn ze zeker, maar verzameld op 1 cd klinkt het allemaal wat gewoontjes.