Party Review: Shockers

Licht opgewonden zaten we in de trein, nieuwsgierig naar wat komen ging. Na een treinreis van anderhalf uur (wat een eeuwigheid leek) kwamen we aan op Station Rai. Op de heenweg zagen de meeste mensen in de trein er al verdacht
'feestgangerig' uit, bij aankomst wachtte ons één grote feestmassa. Vijf minuten later betraden we dan eindelijk de plaats delict (Na me voor de tweede keer verbaasd te hebben over die mafkees met dat drumstel voor de ingang).

Dat ID&T al jarenlang de marktleider is op het gebied van de grotere party's bleek wel weer toen we binnenkwamen. Geen rijen, geen wachttijden, helemaal niets van dat alles. Jas ophangen, muntjes kopen: het verliep allemaal zonder moeite. Alleen het fouilleren duurde vrij lang (lees: 10 minuten). Portemonnees, telefoons, sleutels, het werd allemaal tot op de bodem doorgespit op zoek naar verdovende middelen. Dit was niet zo verrassend, aangezien Shockers vorige jaar opgeschrikt werd door een drugsdode. ID&T ziet dit woord natuurlijk liever niet verschijnen in de dikke Van Dale en dus werden de voorzorgsmaatregelen wat opgekrikt.

Rond een uur of elf kwamen we binnen in de UPS, het 'hardhouse/hardstyle' gebeuren. Daar stonden de eerste mensen al vrolijk in het rond te stuiteren en zo hoort het natuurlijk ook. Het zag er allemaal schitterend uit, het geluid was mooi gericht op het midden van de zaal. Maar Shockers heeft natuurlijk voornamelijk techno op het programma staan en daar kwamen we dan ook voor. Aangekomen in de hoofdzaal vielen onze monden toch wel een beetje open. Gezien het (blijkbaar) vroege tijdstip was het nog niet al te vol en het decor was goed te aanschouwen. Schitterend! Over de hele lengte van de hal stonden twee rijen met gestapelde containers met allerlei verlichting en projecties erop. Het podium was volledig bekleed met grote schermen waar grafische equalizers op werden geprojecteerd. Dit pastte allemaal goed bij het thema en met 'enige fantasie' waande je je zo in een gigantische computer. Een decor dat smachtte naar een 'bijpassend muziekje'.