Film Review: Remember the Titans

Het eerste wat natuurlijk bekend voordoet is het “duizend in dozijn” gevoel. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk aangezien Disney deze productie uitbrengt. Toch had ik een zekere diepte verwacht, vooral m.b.t. de rascistische kwesties en hoe de spelers hiermee omgaan. Het is nu te simpel opgelost; zwarte wordt uitgescholden, blanke komt voor hem op, zwarte en blanke worden vrienden en spelen de sterren van de hemel.

Natuurlijk ga je niet naar deze film om een documentaire voorgeschoteld te zien krijgen. Deze film moet je vooral plezier brengen met niet al te veel zorgen en dit kunnen we natuurlijk rustig aan Disney overlaten. We zien een uit mekaar gescheurd team, dat langzaam maar zeker naar elkaar toegroeit en dit natuurlijk met de nodige cliché’s die dit soort films immer met zich meebrengen.

Football is eigenlijk niet zo bekend in Europa en dit hebben Boaz Yakin en Gregory Allen Howard goed ingezien, aangezien we niet worden doodgegooid met gameplay’s, tactieken en ingewikkelde football termen. Een juiste combinatie van het daadwerkelijk zien van de wedstrijd als de perikelen buiten veld is het gevolg en dit is alleen maar een pluspunt.

Denzel Washington is eigenlijk te goed voor deze rolbezetting en kan deze film eigenlijk spelen met z’n ogen dicht. Zijn kwaliteiten komen hier niet echt tot uiting, iets wat natuurlijk zonde is voor een acteur van zijn kaliber. Will Paton speelt een ingetogen rol als defense coach en eigenlijk valt hij niet zo op (of dat de bedoeling is, laat de film in het midden). De jonge acteurs zetten zeker sterke rollen neer en dit is ook wat mij het meest beviel aan deze productie. Leuke woordgrapjes afgewisseld met krachte, doch intrigerende actie geven de juiste basis voor de film.

Conclusie:
Remember the Titans is zeker geen slechte film, ondanks de vele cliché’s. Dit komt zoals vermeld door de sterke rolbezetting, goed geschreven scenario’s en het wel bekende ‘feel-good-feeling’. Remember the Titans, geen must-see maar als je met een lekker gevoel uit de bios wil komen, dan moet je hem vooral zien. Anders, wacht gewoon tot ie op video komt en huur hem dan.
Score: 6,5