Film Review: Remember the Titans

Remember the Titans is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde op een middelbare school in Virginia in 1971. We zien football-coach Boone (Denzel Washington), die aangesteld is als de nieuwe hoofd-coach bij high school T.C. Williams. Enig probleem is dat hij een zwarte is en in die tijd was het woord intergratie een onbekend begrip. De woede van het plaatselijke dorp wordt verergerd als coach Boone, door een samenloop van omstandigheden, een witte defense coach (Will Patton) onder zich krijgt. Boone’s eerste taak is om ervoor te zorgen dat het team één geheel wordt en dat is best een opgave aangezien de blanken en de zwarten elkaar niet kunnen luchten.

Toch slaagt Boone erin om, tijdens een heus militair trainingskamp, de jongens bij mekaar te brengen; dit tegen de verwachting in van de lokale bewoners. Langzaam maar zeker groeit de aanhang en krijgt men vertrouwen in het kunnen van de Titans en dus de langzame acceptatie van de zwarte minderheid.

De film is niet te zwartgallig over het feit dat zwarten gediscrimineerd werden en lost dit vaak op met humoristische grapjes en strakke one-liners. Het is en blijft natuurlijk een Dinsey film, dus verwacht geen zwaarmoedige Oliver Stone conflicten in deze familiefilm.