De Sims 4 Middelbare School

De Sims 4 gaat vooral om je eigen verhalen maken. Nu zijn er al heel wat uitbreidingen gekomen voor de basisgame, maar een belangrijke periode van je sim was er nog niet te spelen. Was, want je kunt binnenkort de puberteit van je sim gaan ervaren in De Sims 4 Middelbare School.

In de puberteit ontdek je jezelf, je geaardheid en het is tegenwoordig nog veelzijdiger dan ooit nu je naast LGBTQA nog meer letters en cijfers kunt zijn. De Create-A-Sim is dan ook aangepast, ook voor de basisgame. Je kunt nu je seksuele geaardheid aangeven, of juist helemaal geen als je jouw sim aseksueel door het simleven wil laten gaan. Hiermee maakt De Sims 4 een eerste stap om iedereen te kunnen zijn in de game. Voor mensen die het allemaal te ver vinden gaan: je mag ook gewoon een hetero sim zijn, er wordt je niets opgedrongen. De keuze is er, doe ermee wat je wil of laat het links liggen.

De Sims 4 Middelbare School (Foto: Electronic Arts)

Er is meer toegevoegd aan De Sims 4 Middelbare School, namelijk haargroei. Je kunt niet alleen een net beginnende snor of baard aanmeten, maar ook arm-, been-, borst- en zelfs rughaar groeit er bij je sim. En dat groeien betekent ook dat je je af en toe kunt scheren. Dan heb je de keuze om het helemaal eraf te scheren, maar alleen bijwerken mag ook. En omdat je nog niet zo geoefend bent zul je je wel eens snijden. En dan heb ik het nog niet eens over jeugdpuistjes gehad ...

Naast je geaardheid en uiterlijk heb je natuurlijk heel veel kledingstijlen om uit te kiezen. De makers hebben een erg breed assortiment van kleding toegevoegd om de puber in je helemaal los te kunnen laten gaan. De Sims 4 werkt ook samen met de circulaire kledingapp Depop. Sims kunnen kledingstukken kopen die zijn ontworpen door echte Depop-verkopers zoals Jeremy Salazar, Sha’an D’Antes, Lapoze McTribouy, Selena Williams en Bella McFadden. Deze zijn te koop voor Simdollars in de game in de TheeKring, een tweedehandswinkel. Hier kunnen je Sims tevens bubbelthee drinken, kunnen ze hun looks hypen, kunnen ze Simdollars verdienen door outfits te verkopen via de nieuwe Trendi-app.

De Sims 4 Middelbare School (Foto: Electronic Arts)

In De Sims 4 Middelbare School kunnen spelers in de nieuwe omgeving van Copperdale hun eigen ervaringen creëren op school, na school en in het weekend. Naast het bijwonen van lessen is er meer te doen op school. Zo zijn er naschoolse activiteiten zoals cheerleading of kun je je inschrijven voor verschillende verenigingen. De uitbreiding speelt zich niet alleen af rondom school. Sims kunnen uitgaan en daten in het recreatiepark op de Plumbiet Pier. Daar zijn ook wat nieuwe woohoo-plekken, maar als je gesnapt wordt dan word je wel geband van het terrein. De scholieren kunnen ook geld verdienen als Simfluencer. En natuurlijk wil je in het laatste schooljaar je niet alleen voorbereiden op je examen, maar ook het gala. Als je eenmaal iemand op het oog hebt dan kun je bezig met een eindgala-aanzoek en het kiezen van je eindgala-outfit en de voorbereiding op het grote evenement.

Gezien de presentatie uitliep door de vele nieuwe dingen om te doen belooft De Sims 4 Middelbare School een flinke uitbreiding te worden om verhalen te maken. Uit je slaapkamerraam sneaken om ergens te gaan feesten, verliefd raken, gedumpt worden. Er is genoeg voer voor heel veel goede tijden, pubertijden. De Sims 4 Middelbare School komt 28 juli uit op pc, Mac, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One.