Final Fantasy VII Remake Intergrade

Het eerste deel van Final Fantasy VII Remake is alweer een tijd uit. We hebben nog niet veel gehoord over het tweede deel, behalve dat ze er mee bezig zijn. Toch hoeven we Midgar nog niet te missen, want volgende maand komen er twee updates uit voor Final Fantasy VII Remake: een gratis next-gen patch en een nieuwe uitbreiding met de naam ”Intergrade”. Die laatste mochten we helemaal corona-proof door middel van een digitale presentatie zien.

Nu Mako Reactor 5 vernietigd is wil de Wutai gebruikmaken van de chaos en de stad Midgar binnendringen. Yuffie Kisaragi en haar partner Sonon zijn twee elite ninja’s die de opdracht hebben gekregen de krachtigste materia van Shinra te stelen. Yuffie gebruikt haar vrij uit de kluiten gewassen werp-ster in close combat en, waar het ooit voor bedoeld is, om te gooien. Het wapen komt na een tijdje automatisch terug, maar als je het meteen weer in handen wil hebben kun je ook een knop indrukken om de werp-ster sneller weer te kunnen gebruiken. Niet alleen tijdens het vechten komt het wapen van pas, Yuffie kan ook kratten en andere objecten van veraf al breken en zo items verzamelen zonder overal heen te moeten lopen, als dat al kan.

Final Fantasy VII Remake Intergrade (Foto: Square Enix)

Sonon trainde onder supervisie van Yuffie’s vader. Hij heeft Shinra zijn land zien vernietigen, dus hij heeft haat genoeg om het ze betaald te zetten. Sonon gebruikt een uit de kluiten gewassen staf, maar is niet te besturen in gevechten, zoals je kon wisselen tussen Cloud en zijn team. Je kunt hem wel opdrachten geven. Hij heeft ook verschillende synergies met Yuffie, zodat ze samenwerken om extra krachtige aanvallen te doen. Zo pakt hij Yuffie vast en smijt hij haar richting vijand die zij dan trapt met hogere snelheid en dus meer damage. Dit soort aanvallen zorgen ervoor dat vijanden makkelijker in stagger te krijgen zijn.

Er is ook een nieuwe summon beschikbaar in Final Fantasy VII Remake Intergrade. Ramuh kun je loslaten als je zijn materia geslot hebt en ook de summon-meter vol hebt, net zoals alle andere summons zoals Shiva in het origineel. Ook hij is niet direct te besturen, maar je kunt hem wel commando’s geven. En uiteindelijk, als zijn meter weer leeg is, gaat hij weg met een ‘Judgement Bolt’. Kortom, een complete onweerstorm die over een groot oppervlak flink wat damage doet.

In Final Fantasy VII Remake Intergrade is er een nieuwe mini-game te spelen tegen verschillende NPC’s: Fort Condor. Het is een strategiegame waarin twee spelers units op een bord plaatsen om zo de basis van de tegenstander aan te vallen en je eigen basis te verdedigen. Je kiest eerst het bord zelf: dat bepaalt hoeveel ATB je krijgt en welke materia tot je beschikking hebt. Dan kies je ook welke units je wil gebruiken. Elke unit heeft een rol: melee, ranged of defense. Elke rol heeft een nadeel en een voordeel tegen de andere rollen, een melee wordt bijvoorbeeld bestookt door een ranged unit, maar kan wel makkelijker door de verdediging breken.

Final Fantasy VII Remake Intergrade (Foto: Square Enix)

Je kunt niet meteen alle units op het bord plaatsen. Je hebt namelijk een aantal ATB-blokken nodig, je zult moeten wachten tot de meter zich genoeg heeft gevuld om weer een nieuwe unit te plaatsen. Eenmaal neergezet begint de unit zelf te lopen naar de basis van de tegenstander en gaat automatisch het gevecht aan met elke vijandelijke unit die hij tegenkomt. Je kunt ook materia gebruiken, maar elke materia-orb kan maar één keer gebruikt worden, dus daar komt wat tactiek om de hoek kijken wanneer je deze inzet. Over materia gesproken, er wordt gezegd dat je een zeldzame materia kan winnen mocht je de hudige kampioen van Fort Condor verslaan.

Voor iedere eigenaar van Final Fantasy VII Remake voor PlayStation 4 komt er een gratis patch voor PlayStation 5. Deze patch heeft verbeterde textures, belichting en achtergronden en natuurlijk laadt alles sneller. Spelers kunnen wisselen tussen twee modes: ‘Graphics Mode’ geeft prioriteit aan graphics in 4K-resolutie en ‘Performance Mode’ geeft prioriteit aan actie met 60 frames per seconde. Er is ook een ‘Photo Mode’: je kunt op elk moment een scene bewerken en opslaan. Het spel ondersteunt haptische feedback van de draadloze DualSense-controller en gebruikt de adaptieve triggers bij de bike-races. Er zijn nieuwe moeilijkheidsgraden voor ‘Classic Mode’.

Final Fantasy VII Remake Intergrade komt 10 juni uit. Dan komt ook de gratis patch voor PS4-eigenaren van het spel die graag willen spelen op PlayStation 5. Natuurlijk zijn de verbeteringen ook in de PlayStation 5-versie van Final Fantasy VII Remake Intergrade te vinden.