Een filmselectie op 1e kerstdag

Uit de VPRO gids haal ik een selectie van een filmselectie en beschrijving van de films vanavond op de Nederlandse televisie. Maak zelf je keuze...

20.00u - 21.15u op RTL4
Telekidsfilm: Het monster van Toth

Dit is een heuse jeugdgriezelfilm! Naast de terreur van een gemene koning en koningin, leeft er een heus monster tussen het vrome volk van Toth. Carlo en Irene raken volledig betrokken bij het wel een wee van het volk en het gaat er van tijd tot tijd ook behoorlijk griezelig aan toe. Tovenaar Marlijn, die door het koningshuis om advies is gevraagd, staat daarnaast voor de moeilijke taak om het op te nemen tegen de kwaadaardige heks Grisela. Ook zij houdt de gemoederen behoorlijk bezig.
Hoofdrolspelers Carlo en Irene spelen dubbelrollen.


20.00u – 22.00u op Nederland 3.
Four weddings and a funeral – GB 1994.

Deze comedie, gemaakt door Mike Newell, krijgt zelfs de meest nukkige kijker plat!
Wanneer de stijve, verlegen Charles tijdens een bruiloft de ongecompliceerde Amerikaanse Carrie ontmoet is hij snel verkocht. Maar het kost hem nog eens 3 trouwerijen – en een begrafenis – om te beseffen dat zij de liefde van zijn leven is.


20.00u – 22.00u op NET5
Miracle on 34th Street – VS 1994.

De kleine Susan weet wel wat ze wil voor Kerstmis: een vader, een broertje en een echt huis. Maar eigenlijk gelooft ze helemaal niet in de Kerstman. Totdat ze een oude man tegenkomt, die is ingehuurd om Kerstman te spelen.

Deze remake van de kerstklassieker uit 1947 is geschreven door John Huges, de man achter films als Home Alone en The breakfast club.


21.05u – 23.05u op Veronica.
Bird on a wire – VS 1990.

Meespelen o.a. Mel Gibson en Goldie Hawn. Het is een actiefilm waarin Gibson en Hawn gekoppeld worden. Gibson doet als Rick Jarmin mee aan het Getuige Protectie Programma. Om onduidelijke redenen heeft Rick wél een nieuwe identiteit maar géén nieuw uiterlijk. Op deze manier herkent Hawn ‘m van vroeger...


23.19u – 0.59u op Nederland 1.
A rather English marriage – GB 1998.

Een drama over 2 oude mannen die, tegelijkertijd weduwnaar werden, besloten samen te gaan wonen. Er is alleen een probleem, en dat is dat ze nogal verschillend zijn.
Met o.a. Albert Finney, Tom Courtenay en Joanna Lumley (bekend van Absolutely Fabulous).
Submitter:  Bron: VPRO - gids