NBA: Lakers naar playoffs, Pelicans zonder Williamson in herkansing tegen Kings

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is het playintoernooi begonnen. Dinsdagavond werden de eerste twee wedstrijden in de Western Conference gespeeld: de Los Angeles Lakers speelden in New Orleans tegen de Pelicans, met als inzet een plek in de playoffs, terwijl de Golden State Warriors de Sacramento Kings ontvingen met als inzet een duel om het laatste playoffticket tegen de verliezers van de eerste wedstrijd.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers
Even ging het gelijk op, maar aan het eind van het eerste kwart namen de Pelicans een voorsprong van acht punten. Daar kwamen de Lakers in Q2 al snel van terug en onder leiding van LeBron James waren het de bezoekers die halverwege een 50-60 voorsprong hadden. De voorsprong bleef in het derde kwart intact en ook vroeg in het vierde kwart was er weinig aan de hand voor de Lakers, maar halverwege het kwart sloeg de thuisploeg terug.

Onder leiding van Zion Williamson, met onder meer een rits fraaie dunks uiteindelijk goed voor 40 punten, kwamen de Pelicans op gelijke hoogte. Vanaf de vrijeworplijn pakten de Lakers echter toch de winst: Anthony Davis maakte er in de laatste paar seconden drie, Austin Reaves gooide er twee raak en daarmee wonnen de Lakers met 106-110, waardoor zij het in de playoffs op mogen nemen tegen de Denver Nuggets.

Golden State Warriors - Sacramento Kings
De Kings namen al snel een mooie voorsprong, na één kwart stonden ze op 31-22. Aan het eind van het tweede kwart kwamen de Warriors in de buurt en vroeg in Q3 trokken ze de stand zelfs gelijk, maar de Kings lieten zich voor eigen publiek niet kennen en liepen nog in het derde kwart uit naar vijftien punten voorsprong. Dat wisten ze in Q4 alleen maar uit te breiden, de spanning kwam ook niet meer terug: 118-94.

De Kings mogen vrijdagavond aantreden tegen de Pelicans, de winnaar van dat duel krijgt het laatste plekje in de playoffs in de Western Conference. De Pelicans moeten dat wel doen zonder sterspeler Williamson, die tegen de Lakers in de slotfase geblesseerd raakte aan zijn hamstring en in elk geval tegen de Kings niet zal kunnen spelen.