Vos verslaat Kopecky en wint Omloop het Nieuwsblad bij debuut

Marianne Vos heeft bij haar eerste deelname aan Omloop Het Nieuwsblad direct de Vlaamse openingswedstrijd gewonnen. In Ninove was de Nederlandse in de sprint te sterk voor wereldkampioene Lotte Kopecky. Elisa Longo Borghini werd derde voor de Shirin van Anrooij.

In de beginfase van de Omloop Het Nieuwsblad reed een kopgroep van drie vooruit en pakte meer dan zes minuten op het peloton. Op een kleine veertig kilometer van de finish was het verschil gehalveerd, maar ze begonnen nog altijd met een mooie voorsprong aan de finale.

In het peloton werd het steeds nerveuzer en dat ging gepaard met valpartijen, waarna Elisa Longo Borghini de tegenaanval inzette. De Italiaanse kampioene reed snel naar de kopgroep toe en begon met een kleine voorsprong aan de Muur van Geraardsbergen. Daarop zette Lotte Kopecky de aanval in. De wereldkampioene kreeg echter Marianne Vos en Shirin van Anrooij met zich mee, ook Longo Borghini vond de aansluiting.

Op de Bosberg, de laatste helling van de dag, probeerde Kopecky het opnieuw. Steeds zat Vos op het wiel van de wereldkampioene en we kregen in de laatste tien kilometer een tactisch steekspel met daarbij ook de twee ploeggenotes Van Anrooij en Longo Borghini. De Nederlandse en de Italiaanse probeerden om beurten te demareren, maar steeds sprongen Kopecky en Vos op het wiel en een sprint moest de beslissing brengen. Daarin was Vos duidelijk de sterkste en ze won op 36-jarige leeftijd haar eerste Omloop Het Nieuwsblad, bij haar eerste deelname.

Results powered by FirstCycling.com