FOK! Wat een weer: buien en veel wind

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het noordwesten en noorden van het land kunnen vannacht zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur. De windstoten komen uit een westelijke richting. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. In de eerste helft van de ochtend neemt de wind langzaam af en verdwijnen de zware windstoten.

geel 14-11 (Foto: KNMI)

Vanochtend is er af en toe zon en zijn er met name in het noorden en oosten buien. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het Waddengebied is de wind mogelijk eerst nog stormachtig, windkracht 8. Bovendien zijn er in het noordwesten en noorden eerst nog zware windstoten mogelijk van 75-90 km/u. In de loop van de ochtend neemt de wind af en verdwijnen de zware windstoten.

Vanmiddag is de zon maar af en toe te zien en komen er steeds meer buien voor, mogelijk met onweer en hagel. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer overwegend krachtig, windkracht 6. De middagtemperatuur is ongeveer 13°C.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en zijn er buien, met vooral aan zee kans op onweer. In het noorden wordt het tijdelijk droog. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht komen er nog steeds buien voor, al blijft het in het noorden overwegend droog. In het noordoosten koelt het flink af naar 3°C, elders liggen de minimumtemperaturen rond 9°C. Er staat een meest matige, langs de zuidwestkust (vrij) krachtige, westenwind.

Tot morgen! 

                   

 Practige beelden van de Cranenweyer in Kerkrade. (Foto: Luuntje)
Practige beelden van de Cranenweyer in Kerkrade. (Foto: Luuntje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.