Dominante Aldeguer wint Moto2-race Thailand, Acosta nog geen wereldkampioen

In de Moto2 is zondagochtend de Grand Prix van Thailand verreden. Op het Chang International Circuit nabij Buriram kreeg men niet de meest zinderende race ooit te zien, maar dat mocht de pret niet drukken.

Fermin Aldeguer had de poleposition in handen, bijna-wereldkampioen Pedro Acosta en Albert Arenas stonden naast hem op de grid. Op rij twee stonden Aron Canet, thuisheld Somkiat Chantra en Marcos Ramirez, voor Alonso Lopez, Tony Arbolino en Jake Dixon. Zonta van den Goorbergh nam plaats op de vijftiende plek, zes posities voor Bo Bendsneyder.

Aldeguer kwam prima op gang en behield netjes de leiding, voor Acosta, Ramirez, Chantra, Lopez en Canet, die een valse start maakte en een dubbele longlappenalty aan de broek kreeg. Celestino Vietti reed ondertussen op plek zes en werd daar getorpedeerd door Dixon, die ongeveer vanaf het vliegveld aan kwam remmen. Dixon ging gelijk onderuit, Vietti kon hem ook niet overeind houden.

Na een paar ronden kalmeerde het veld een beetje, waarbij Aldeguer een gaatje had geslagen naar Acosta, die op zijn beurt weer ruim voor Chantra, Ramirez en Lopez reed. De race kwam verder geen moment écht op gang wat de strijd betreft: Aldeguer reed naar een dominante zege, voor Acosta en thuisfavoriet Chantra, die als eerste Thai ooit op het Thaise GP-podium mocht staan.

Arbolino finishte als vierde en hield zo zijn theoretische kans op de wereldtitel in leven, Bendsneyder greep met plek zestien op één tiende van een seconde nét naast de punten en Van den Goorbergh finishte niet.