MotoGP-sprint Australië afgelast wegens harde wind

Op het Australische Phillip Island zou zondagochtend de MotoGP-sprint verreden worden in het weekeinde van de Grand Prix van Australië. Die sprint staat doorgaans op zaterdag gepland, maar vrijdag besloot men dat al om te wisselen met de daadwerkelijke Grand Prix.

Er werd slecht weer voorspeld voor zondag en dus werden de sprint en de Grand Prix gewisseld. Dat bleek een prima keuze, want de Grand Prix werd zaterdag zonder problemen verreden en dus stond het belangrijkste evenement alvast in de boeken.

Zondagochtend reed de Moto3 een drijfnatte race, wat nog best prima ging, waarna in de Moto2 de één na de ander onderuit ging - niet zozeer de regen, maar vooral de steeds verder aantrekkende wind was het probleem.

Die Moto2-race werd nog voor de helft van de wedstrijd gestaakt en werd niet meer hervat, waarna de ogen op de MotoGP gericht waren. De wind werd alsmaar sterker en daarmee kwamen de teambazen ook tot een akkoord: geen sprint.

Het weekeinde was dus voorbij, maar een aantal coureurs liep nog wel even richting de fans om hen toch nog een beetje te bedanken voor het wachten in de kou, regen en wind. Volgende week rijdt het hele circus in Buriram, waar de Grand Prix van Thailand gepland staat.