Moto2-coureur Acosta domineert in Indonesië, titel dichterbij

In de Moto2 is zondagochtend de Grand Prix van Indonesië verreden. Op het Mandalika Circuit kregen de toeschouwers niet de spannendste race ooit te zien, maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken.

Polesitter Aron Canet, Manuel Gonzalez en Filip Salac stelden zich op de eerste rij op, gevolgd door Pedro Acosta, Fermin Aldeguer en Somkiat Chantra op rij twee en Jake Dixon, Sam Lowes en Zonta van den Goorbergh op de derde rij - Bo Bendsneyder vertrok vanaf de dertiende plek.

Acosta kende de beste openingsfase en pakte de leiding, voor Canet, Gonzalez en de sterk vertrokken Tony Arbolino - Salac viel heel snel weg en gleed onderuit, terwijl Bendsneyder en Van den Goorbergh rond de elfde plek knokten. Aldeguer kwam zich melden in de strijd om plek drie, terwijl Acosta en Canet een gaatje sloegen.

Halverwege de race had Acosta de leiding nog altijd in handen en moest Canet hem wat laten gaan, terwijl Aldeguer min of meer in zijn eentje op plek drie reed. Op Acosta stond verder geen maat en de kampioenschapsleider pakte weer eens een overwinning, voor de eveneens vrij eenzaam rijdende Canet en Aldeguer. Van den Goorbergh ging onderuit, Bendsneyder pakte met plek twaalf nog een paar punten.