Eerste Grand Prix-zege Moto3-coureur Moreira, Veijer 4e in Indonesië

Op het Mandalika Circuit is zondagochtend de Grand Prix van Indonesië in de Moto3 verreden. Dat werd weer een zeer vermakelijke race, zeker ook voor de Nederlandse motorsportfans.

Diogo Moreira had de poleposition te pakken, kampioenschapsleider Jaume Masia en David Alonso stonden naast hem op de eerste rij. Collin Veijer vertrok vanaf een uitmuntende vierde positie, voor Deniz Öncü, Taiyo Furusato, Daniel Holgado, Matteo Bertelle en Stefano Nepa.

Moreira kende een redelijke start en behield de leiding, Veijer was geweldig weg en sloot aan op plek twee, voor Holgado, Alonso en Ivan Ortola. In ronde drie liet Veijer zien volledig mee te strijden: de Staphorster pakte brutaal de leiding over van Holgado, die op zijn beurt Moreira had verdrongen.

Het is de Moto3 en dus reed Veijer uiteraard niet constant op kop: Masia, Holgado en Alonso wisselden ook mee. Holgado kreeg in de slotfase een longlappenalty aan de broek wegens het overschrijden van de track limits en het op die manier inhalen, waardoor hij flink terugzakte tot de tiende plek.

Voorin waren het vooral Masia, Alonso, Veijer en David Muñoz die het tempo bepaalden, maar Furusato zat er ook goed bij. In de voorlaatste ronde werd Veijer wat verder naar achteren geduwd, maar hij knokte zich in de laatste paar bochten toch weer naar voren.

Moreira vocht zich naar zijn eerste overwinning, Alonso werd achter de Braziliaan tweede en plek drie ging naar Muñoz, die nét een paar honderdsten voor Veijer over de finish kwam - een zeer indrukwekkende vierde plek voor de Staphorster.