Dominante Chantra zegeviert in Moto2-race Japan, weer top-10 Van den Goorbergh

Op de Twin Ring Motegi is zondagochtend de Grand Prix van Japan in de Moto2 verreden. Het werd niet de meest spannende race ooit, eigenlijk waren alle drie podiumplaatsen relatief vroeg al min of meer vergeven.

We begonnen met teamgenoten Somkiat Chantra en Ai Ogura naast Jake Dixon op de eerste rij, voor de dominante WK-leider Pedro Acosta, Filip Salac en Alonso Lopez en met Aron Canet, Sam Lowes en Fermin Aldeguer op de derde rij. Zonta van den Goorbergh startte vanaf de vijftiende plek, Bo Bendsneyder stond op plek 21.

Chantra behield bij de start de leiding en had die na de wat hectische openingsfase ook in handen, voor Dixon, Lopez, Ogura, Lowes, Acosta en Salac. Lopez zakte al snel wat weg door een eerder opgelegde dubbele longlappenalty, terwijl Chantra vooraan in rap tempo weg begon te rijden bij Ogura, de terug naar voren gekomen Acosta en Dixon.

Nog voor de helft van de race lag Lowes op de grond, wat Dixon op plek vier de nodige ademruimte opleverde. De een na de ander ging onderuit in het midden- en achterveld, Sergio Garcia deed dat vanaf de zesde plek. Chantra kon in de slotfase niet verder afstand nemen van Ogura, die beetje bij beetje zelfs wat in de buurt leek te komen.

Chantra hield in de slotfase keurig stand, Ogura kwam toch niet meer in de buurt en werd tweede - een 1-2'tje voor de Thaise en Japanse teamgenoten. Acosta finishte op een degelijke derde plek, voor Dixon en Salac. Van den Goorbergh werd, mede geholpen door de nodige valpartijen, meer dan uitstekend negende, zijn tweede puntenfinish op rij - en de tweede uit zijn carrière. Bendsneyder viel er met plek zeventien net buiten.