Tony Hawk's Pro Skater 1+2 komt naar Steam in oktober

Activision/Blizzard heeft na een lange tijd van afwezigheid besloten om het spel nu ook te lanceren op het Steam-platform. De remastered collectie die ontwikkeld werd door de studio Vicarious Visions was eerder al in 2020 beschikbaar voor de platformen PS4 en Xbox One maar een exclusiviteitsdeal met Epic zorgde ervoor dat het spel voor de pc enkel via de Epic Games Store beschikbaar was. 

Tony Hawk's Pro Skater 1+2

Voor de skateboarder (of langverwachte) fans onder ons die al een tijdje op een Steam release zaten te wachten is er dan eindelijk goed nieuws. De game komt volgende week op 3 oktober uit. Dat bevestigde het Twitter-kanaal van @TonyHawkTheGame.

Er komen twee versies uit van het spel. De standaard editie en de Digital DeLuxe editie. De standaard editie bevat alle originele speltypen en introduceert lokale speltypen voor twee spelers. Het bevat ook verbeterde Create-A-Park en Create-A-Skater functies, waardoor spelers hun stijl en creativiteit kunnen uiten. Voor degenen die op zoek zijn naar meer uitdaging, biedt Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 spelers ook de mogelijkheid om het op te nemen tegen andere spelers van over de hele wereld in de multiplayermodus.

De Digital Deluxe editie bevat naast de originele game een aantal extra unieke retro-outfits voor Tony Hawk, Steve Caballero en Rodney Mullen, "The Ripper" skater van Powell-Peralta en een aantal retro skateboard decks voor de "Create-a-Skater"-modus.

Sinds de originele release heeft het spel veel aan populariteit gewonnen met een gemiddelde score van 89 op Metacritic is dit één van de beste skateboard games die ooit is uitgekomen.

En voor wie zich weer wil onderdompelen op een nostalgische muziekale trip, de soundtrack van de game is ook beschikbaar op Spotify. Dan kun je alvast lekker mee "headbobben" met de tracks van A. Swayze & The Ghosts, Goldfinger, Papa Roach en Rage Against the Machine.

Naast deze pc release is de game ook beschikbaar voor de huidige generatie consoles zoals de PS5, Xbox Series X|S en de Nintendo Switch.