Moto3-coureur Veijer valt van eerste Grand Prix-podium in strijd met teamgenoot

Op het Buddh International Circuit is de eerste Grand Prix van India in de motorsport verreden. De jongelingen in de Moto3 openden zondag de racedag, waarbij de Nederlandse racefan met de nodige extra aandacht kon kijken.

Jaume Masia vertrok vanaf poleposition, met Matteo Bertelle en Ayumu Sasaki naast zich op rij één. Scott Ogden, Kaito Toba en Diogo Moreira vormden de tweede startrij, met op rij drie Stefano Nepa, Taiyo Furusato en Staphorster Collin Veijer op de Husqvarna.

Masia en Sasaki begonnen er goed aan en hadden na de eerste paar ronden zelfs een gaatje te pakken, met Toba en Moreira in de achtervolging - Bertelle gleed al vroeg onderuit, Veijer reed zich naar plek vijf en probeerde aan te sluiten bij de twee achtervolgers.

Veijer had het tempo bijzonder lekker te pakken en in rap tempo verschalkte hij zowel Moreira als Toba. Laatstgenoemde kon hem met wat moeite nog even volgen, maar verder was Veijer de voornaamste achtervolger van de op één en twee rijdende Masia en Sasaki.

Masia reed voorop weg bij Sasaki, maar diens teamgenoot Veijer bleef maar dichter in de buurt van de Japanner komen en met ruim drie ronden te gaan sloot de Staphorster aan bij zijn om de wereldtitel strijdende teamgenoot. Toba was ondertussen ook met Veijer meegekomen en nam plek drie over van de Nederlander.

In de laatste ronde was Masia ongenaakbaar en hij pakte de overwinning, maar de strijd om plek twee was uiterst hevig. Toba en Sasaki leken er om te strijden, Veijer mengde zich er in de slotronde echter weer in en viel zelfs teamgenoot en titelkandidaat Sasaki aan.

De aanval van Veijer op Sasaki pakte echter niet goed uit: de Nederlander zat aan de buitenkant en werd anderhalve bocht voor de finish onderuit getikt, waarmee de droom van zijn eerste Grand Prix-podium weg was. Masia won, Toba en Sasaki completeerden het podium.