Acosta domineert Moto2-race Misano, Bendsneyder in de punten

In de Moto2 is zondag de Grand Prix van San Marino afgewerkt. Dat gebeurde op het circuit van Misano, waar het bijzonder warm was en waar men niet de meest spannende race ooit kreeg voorgeschoteld.

Celestino Vietti had de poleposition te pakken en kreeg kampioenschapsleider Pedro Acosta en Manuel Gonzalez naast zich op de grid. Aron Canet, Mattia Pasini en Alonso Lopez vulden de tweede rij, voor Joe Roberts, Sam Lowes en Tony Arbolino. Zonta van den Goorbergh stond op een keurige twaalfde plek, Bo Bendsneyder vertrok vanaf plek vijftien.

Acosta pakte in de openingsfase de leiding, voor Vietti en Canet, terwijl Van den Goorbergh - die het vooraf al zwaar had met de hitte - na een paar ronden onderuit ging. Niet veel later lag ook Canet op het asfalt, terwijl Acosta richting de slotfase van de race een gaatje wist te slaan naar Vietti, die op zijn beurt weer ruim voor Lopez reed.

In de slotfase begon iedereen het lastig te krijgen met de grip in de hitte, maar Acosta kwam niet in de problemen: hij boekte een dominante zege. Vietti finishte voor eigen publiek als tweede, Lopez completeerde het podium en Bendsneyder finishte op de dertiende plek keurig in de punten.