Martin wint MotoGP-sprintrace Misano

Op het circuit van Misano is zaterdag de sprintrace in de MotoGP verreden voor de Grand Prix van San Marino, die zondag op het programma staat. De strijd om de winst was niet al te spannend, maar daarachter was het een vermakelijke race.

We konden van start met Jorge Martin op poleposition, naast Marco Bezzecchi en Francesco Bagnaia. Maverick Viñales, wildcardrijder Dani Pedrosa en Aleix Espargaro vormden de tweede startrij, voor Brad Binder, Luca Marini en Marc Marquez.

Martin kende een uitstekende start en behield keurig de leiding, Bagnaia en Bezzecchi duelleerden om de tweede plek, voor Pedrosa, Viñales en Espargaro. Bezzecchi leek het duel om plek twee te winnen en kon als enige in de buurt blijven bij Martin, terwijl Bagnaia het vooral aan de stok had met Pedrosa.

Het lukte Bezzecchi niet om Martin echt onder druk te zetten en dus pakte Martin een fraaie overwinning, voor Bezzecchi. Bagnaia completeerde het podium, nadat Binder de aansluiting bij hem en Pedrosa vond, maar er uiteindelijk niet voorbij kwam: Pedrosa vierde, Binder vijfde, voor Viñales en Marini.