Dixon wint Moto2-race Barcelona na mooie strijd, geen Nederlandse punten

Op het circuit van Barcelona is zondag de Grand Prix van Catalonië in de Moto2 verreden. Het werd een opmerkelijk spannende wedstrijd, zeker voor Moto2-begrippen bleef het bijzonder lang spannend.

Jake Dixon had de poleposition te pakken, Aron Canet en Ai Ogura stonden naast hem op rij één. Ze werden gevolgd door Manuel Gonzalez, Albert Arenas, Fermin Aldeguer, Alonso Lopez, Sergio Garcia en Pedro Acosta - Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder vertrokken vanaf de zeventiende en negentiende plek.

Dixon behield de leiding bij de start, terwijl Gonzalez opschoof en als enige echt aan kon sluiten bij de Britse leider. Na een paar ronden man hij zelfs de leiding over, terwijl Dixon ook gepasseerd werd door Canet - Acosta en Lopez voerden de achtervolgers aan.

Vanuit de achtervolgers sloot Acosta aan, met Arenas in zijn kielzog, waardoor we met zes ronden op de teller een kopgroep van vijf mannen hadden. Acosta en Gonzalez haakten daar toch bij af, waarna Dixon, Canet en Arenas nog over waren. Dixon pakte de leiding terug en sloeg een laatste aanval van Canet af voor de zege, terwijl Arenas uitstekend derde werd. Van den Goorbergh finishte als achttiende, Bendsneyder finishte niet.