Rojer twee keer door op US Open, Koolhof, Griekspoor, Rus en Schuurs ook verder

De Nederlandse tennissers blijven het op de US Open prima doen in het dubbelspel. Vrijdag- op zaterdagnacht kwamen er weer de nodige duo's in actie met Nederlandse deelname en dat leverde bijna alleen maar succes op.

Mannendubbels
Wesley Koolhof en zijn Britse kompaan Neal Skupski, als eerste geplaatst, speelden in de tweede ronde tegen voormalig US Open-winnaars Juan Sebastian Cabal en Robert Farah uit Colombia, die in drie sets aan de kant werden gezet: 7-6 (2), 1-6, 6-3.

Jean-Julien Rojer speelde met Marcelo Arevalo uit El Salvador tegen landgenoot Bart Stevens en de Italiaan Matteo Arnaldi, maar die konden niet echt een vuist maken tegen de nummers vier van de plaatsingslijst: 6-2, 6-3.

Tallon Griekspoor en de Australiër Thanasi Kokkinakis rekenden in drie sets af met Francisco Cabral uit Portugal en de Braziliaan Rafael Matos: 4-6, 6-4, 6-4.

Vrouwendubbels
Arantxa Rus nam het met Tatjana Maria uit Duitsland op tegen de Amerikaanse Danielle Collins en Nadiia Kichenok uit Oekraïne, die eerder de nummers twee van de plaatsingslijst uitschakelden. Daar bleef het echter bij, want Rus en Maria zegevierden: 6-4, 3-6, 7-5.

Overigens werden ook de nummers één van de plaatsingslijst uitgeschakeld. Titelverdedigsters Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova verloren met 6-2, 6-3 van hun Tsjechische landgenotes Barbora Strycova en Marketa Vondrousova.

Gemengde dubbels
Rojer opende zijn toernooi samen met de Australische Ellen Perez, met wie hij als vijfde is geplaatst, tegen het Taiwanees-Britse duo Chan Hao-ching/Lloyd Glasspool, wat in twee tiebreaks de winst opleverde: 7-6 (2), 7-6 (7).

Demi Schuurs speelt samen met de Monegask Hugo Nys en opende ook prima: het als zevende geplaatste duo won met twee keer 6-4 van de Canadese Gabriela Dabrowski en de Amerikaan Nathaniel Lammons.