Verstappen en Sainz bovenaan in vrije trainingen Monza

Op het razendsnelle circuit van Monza zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Grand Prix van Italië. Dat verliep voor wereldkampioen Max Verstappen redelijk, hoewel hij met name over de tweede training minder tevreden zal zijn geweest.

In training één was Verstappen in de Red Bull 'gewoon' weer de snelste, hoewel Ferrari-coureur Carlos Sainz er maar 0,046 seconden achter zat. Verstappen's teamgenoot Sergio Perez wist met een derde plek te verrassen, verder bleef alleen Charles Leclerc in zijn Ferrari binnen een halve seconde van Verstappen.

In de tweede training had de Nederlander het lastiger, waarbij hij zelf klaagde over hinder in een van zijn pogingen voor een snelle ronde. Hij moest het uiteindelijk doen met plek vijf op 0,276 seconden van Sainz, die de rapste bleek. Lando Norris en Oscar Piastri zaten er met plek twee en vier goed bij voor Mercedes, Perez sloot zijn verrassend sterke dag af met een keurige derde plek.

Zaterdag wordt om 12.30 uur de derde training verreden, om 16.00 uur staat de kwalificatie op het programma. De uitslagen zijn allemaal hier te vinden.