Verstappen wint sprintrace in België

Max Verstappen is in het Formule 1-wereldkampioenschap opnieuw acht punten uitgelopen op naaste belager Sergio Perez. De Nederlander won de sprintrace tijdens het grandprixweekend in België voor Oscar Piastri en Pierre Gasly.

Het begon vlak voor de start van de sprintrace te regenen waardoor de start werd uitgesteld. Nadat de regen gestopt was ging het veld achter de satefy car van start. Na enkele ronden ging deze naar binnen en in het kielzog volgden onder meer Piastri, Gasly, Sergio Perez en Lewis Hamilton. Verstappen volgde een ronde later en kwam zo achter Piastri als tweede de baan op.

Voor Fernando Alonso was de race snel voorbij nadat de Spanjaard net te ver naar rechts zat, spinde en bijna de muur raakte. Om de Aston Martin weg te halen kwam de safety car opnieuw naar buiten. Piastri kende hierna een goede herstart, maar Verstappen zat al snel in de versnellingsbak van de McLaren en pakte de eerste plek over om deze niet meer uit handen te geven.

Daarachter hield Gasly de derde plek knap vast, zeker omdat achter de Fransman Perez en Hamilton met elkaar in gevecht raakten. Laatstgenoemde paste zijn handelsmerk toe, gleed wat naar buiten en veroorzaakte een gat in de sidepod van de Red Bull van Perez. De Mexicaan viel hierdoor uiteindelijk uit, terwijl Hamilton een straf van vijf seconden opliep.

In de slotronden gebeurde er weinig meer, waardoor Verstappen de acht punten opstreek, voor Piastri, Gasly, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Lando Norris, Hamilton en het laatste punt ging naar George Russell.