Verschoor verliest P2 in F2-sprintrace Spa, Fittipaldi boekt eerste zege

Op het circuit van Spa-Francorchamps is zaterdagmiddag de sprintrace in de Formule 2 verreden. Het was inmiddels droog in België, dus de regenbanden konden in de kast blijven, maar er werd wel tot in de laatste ronden geknokt om de winst.

Jehan Daruvala stond op poleposition, naast 'thuisheld' Richard Verschoor. Enzo Fittipaldi en Ralph Boschung stonden op rij twee, voor Dennis Hauger, Theo Pourchaire, Zane Maloney, Victor Martins, kampioenschapsleider Frederik Vesti en Oliver Bearman.

Verschoor had een moeizame start, maar behield de tweede plek, achter Daruvala en voor Fittipaldi. Na ruim twee ronden kwam Daruvala binnen vanaf de leiding om een tamelijk zeldzame reden: zijn hoofdsteun was losgeraakt en vloog de auto uit, dus zijn race was voorbij, de safety car kwam de baan op - ook omdat Amaury Cordeel stil was gevallen - en Verschoor nam plek één over.

Na een korte onderbreking konden we weer door, met Verschoot, Fittipaldi, Pourchaire, Vesti, Hauger en Boschung voorop. Hauger was lekker bezig en nam Vesti al snel te grazen, waarna het voorin relatief rustig bleef. Verschoor bleef de leiding in handen houden, tot Fittipaldi in de voorlaatste ronde op Kemmel vanuit de slipstream langszij kwam.

Fittipaldi hield vol en pakte zijn eerste Formule 2-zege, voor Verschoor en Pourchaire, met Hauger, Martins en Jack Doohan die de top-6 completeerden.

Update 21.05 uur
Verschoor is zijn tweede plek in de race kwijt: een onderdeel van zijn auto voldeed niet aan de technische reglementen, waardoor hij uit de uitslag genomen werd.