Rellen op tribune na afloop voetbalwedstrijd Twente-Hammarby, ME grijpt in

Na afloop van de wedstrijd FC Twente - Hammarby IF in de tweede voorronde van de Conference League zijn supporters van beide clubs met elkaar in gevecht geraakt. De Mobiele Eenheid (ME) heeft de groepen uit elkaar gehaald.

Voor Hammarby-supporters was een speciale Fanzone ingericht bij het stadion van FC-Twente. De supporters van de Zweedse club, die in het centrum van Hengelo waren wilden te voet naar het voetbalstadion maar zijn door de politie per bus naar het voetbalstadion gebracht. Overige bezoekers van het stadion konden daardoor veilig gebruik maken van het openbaar en overige vervoer.

Inzet ME
Na de wedstrijd vond er een vechtpartij plaats in het voetbalstadion. Hierbij werden rake klappen over en weer uitgedeeld tussen de supportersgroepen. De Mobiele Eenheid is daarop ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Ook rondom het stadion was het onrustig en is er inzet geweest van diverse eenheden. Het overgrote deel van de Hammarby-supporters is uiteindelijk door de politie gefaciliteerd met vervoer naar hun hotel.

Tot nu toe zijn er tien personen aangehouden door de politie voor oa openlijke geweldpleging, mishandeling, belediging van een ambtenaar in functie. Hierbij zit één minderjarige bij. Hij zal in de loop van de nacht weer in vrijheid worden gesteld.

Op social media worden beelden gedeeld hoe fans van de twee clubs op de hoofdtribune in de Grolsch Veste met elkaar slaags raken.