Hauger domineert F2-sprintrace op Hungaroring

Op de Hungaroring is zaterdagmiddag de sprintrace in de Formule 2 verreden. Zoals wel vaker op het bochtige Hongaarse circuit was het niet de meest zinderende race ooit, maar dat mocht de pret uiteindelijk natuurlijk niet drukken.

Kush Maini vertrok vanaf poleposition, met Dennis Hauger naast hem en Jehan Daruvala, Oliver Bearman, Ayumu Iwasa, Isack Hadjar, Theo Pourchaire en kampioenschapsleider Frederik Vesti daar weer achter. De start van Maini was behoorlijk matig: Hauger ging er gelijk voorbij en ook Iwasa en Bearman volgden.

Maini herstelde zich en nam de derde plek weer over van Bearman, die daarna aangevallen werd door Pourchaire. De Fransman vocht een mooie strijd uit met Bearman en Maini, waarbij met name Maini het onderspit dolf: hij werd ook nog gepasseerd door Daruvala en finishte als zesde.

Pourchaire leek even op weg naar het podium, maar Bearman pakte hem in de slotfase weer terug en finishte als derde. De winst ging onbedreigd naar Hauger, met Iwasa op de tweede plek. Richard Verschoor reed een grotendeels onzichtbare race en passeerde de meet als dertiende.