Goethe wint prima F3-hoofdrace op Silverstone

Op een ietwat vochtig circuit van Silverstone hebben de jongelingen in de Formule 3 zondagochtend hun hoofdrace van dit weekeinde afgewerkt. Het werd best een vermakelijke race, hoewel het aantal inhaalacties voorin het veld wat beperkt bleef.

Poleposition was voor Leonardo Fornaroli, die Oliver Goethe naast zich had op rij één. Pepe Marti en Christian Mansell volgden, voor Gabriel Bortoleto, Paul Aron, Gabriele Mini, Luke Browning, sprintracewinnaar Franco Colapinto en Taylor Barnard die de top-10 op de grid completeerden.

Fornaroli behield zijn positie bij de start, Goethe schoof aan en werd gevolgd door Marti en de sterk gestartte Aron - bij het ingaan van ronde twee schoof Browning na een forse tik van Hugh Barter het grind in, waar hij niet uit kwam: safety car.

Na zes ronden konden we weer racen, waarna het voorin lange tijd rustig bleef, tot Goethe een ronde of acht voor het einde de leiding overnam van teamgenoot Fornaroli. Achter hen nam Marti de derde plek over van Aron, terwijl het kort daarop met een ronde of zes te gaan begon te regenen.

De regenspanning verdween al vrij rap, want Roberto Fario ging in het achterveld de muur in: safety car. We konden weer racen met twee ronden te gaan, een aanzienlijk nattere baan en Goethe op kop, voor Fornaroli, Marti, Aron en Mansell.

Goethe hield in de laatste twee ronden vol en won de race, voor Fornaroli en Marti. Tommy Smith, die tijdens de safety car als enige regenbanden was komen halen, steeg van een plek ruim buiten de top-20 nog naar de elfde positie, één plek te weinig voor een knap punt.