Vesti domineert F2-sprintrace op nat Silverstone

In de Formule 2 is zaterdag op het circuit van Silverstone de sprintrace van dit weekeinde verreden. Het werd een race met veel strijd om de voorste posities, behalve de allereerste plek, die was vanaf de start al zo goed als vergeven.

Polesitter Frederik Vesti en Isack Hadjar stonden op de eerste startrij, gevolgd door Theo Pourchaire, Enzo Fittipaldi, Oliver Bearman, Jack Doohan, Ayumu Iwasa, Victor Martins, Roy Nissany en Zane Maloney - Richard Verschoor mocht het proberen vanaf de zestiende plek.

Het was flink nat en dus besloot men dat de jongelingen een rollende start uit moesten voeren. Bearman ging rap langs Fittipaldi voor plek vier, maar al snel kwam de safety car terug: Brad Benavides stond naast de baan - Iwasa stond ondertussen binnen met remproblemen.

Bij de herstart schoof Bearman langs Pourchaire gelijk weer een plekje op en nog geen ronde later nam hij ook Hadjar te grazen voor plek twee. Het duurde niet lang voor Bearman een foutje maakte, maar na een volledige '360' bleef de schade beperkt tot Hadjar en even later ook Pourchaire die hem inhaalden.

Bearman moest alle zeilen bijzetten om Doohan van de vierde plek te houden, terwijl Pourchaire na een mooie strijd plek twee over wist te nemen van Hadjar - Vesti reed onbedreigd ver voorop. Pourchaire reed in rap tempo ver weg bij Hadjar, die bezoek kreeg van Bearman en Doohan en beiden al snel zag passeren.

Na rondenlang strijden om de derde plek werd dat duel tussen Bearman en Doohan eindelijk beslecht met twee ronden te gaan: Bearman verremde zich, dus de constant klagende Doohan kon er éindelijk voorbij. Daarmee was de race dan ook beslist: Vesti boekte een bijzonder overtuigende zege, Pourchaire werd tweede en Doohan finishte als derde, met Verschoor ver buiten de punten.