IndyCar-coureur Palou domineert op Mid-Ohio

Op het circuit van Mid-Ohio is zondagavond de eerste helft van het IndyCar-seizoen afgesloten. De race was niet al te enerverend, maar met name in de beginfase waren er nog wel wat leuke knokpartijen te zien.

Colton Herta stond op poleposition, voor Graham Rahal, Kyle Kirkwood, Alex Palou, Christian Lundgaard en Scott Dixon - Rinus van Kalmthout moest het doen met een zestiende startplek. De coureurs wisten voor het eerst in lange tijd een ietwat degelijke rollende start te laten zien, waarbij de Zweden Felix Rosenqvist en Marcus Ericsson in het middenveld gelijk in de clinch raakten: caution.

Na een paar ronden konden we dan echt racen, waarbij Herta, Rahal, Kirkwood, Palou, Lundgaard en Dixon hun posities behielden. Na bijna een kwart van de race resulteerde een inhaalactie van Palou op Kirkwood erin dat Kirkwood spinde, waarna hij ook de eerste ronde pitstops opende. Herta was een paar ronden later vanaf de leiding de volgende, Rahal kwam een ronde later. Palou en Lundgaard kwamen nog iets later binnen en daarbij ging Palou zowaar langs Rahal én Herta naar de leiding.

Nadat alles weer wat tot rust was gekomen reed Palou op kop, voor Herta, Dixon, Will Power en de van achteren komende - en op een geheel andere strategie rijdende - Pato O'Ward. Na ruim vijftig van de tachtig ronden kwam Palou zijn tweede en laatste stop maken, even later gevolgd door Herta. Dat ging fout: hij reed te hard de pitstraat in en kreeg een drivethroughpenalty.

Rahal kwam nog iets later binnen en ook dat ging niet ideaal: een van de banden zat niet lekker vast, maar na een paar tellen vertraging kon Rahal wel weer op pad. Met een ronde of vijftien te gaan kwam O'Ward zijn laatste stop maken, waarna de volgorde weer op orde was: Palou ruimschoots op kop, Dixon op de tweede plek en Power met Lundgaard daar weer ruim achter. Daar bleef het verder ook bij: Palou won, Van Kalmthout finishte wat onzichtbaar als vijftiende.