Racetalent Dilano van 't Hoff (18) overleden na crash op Spa

De Nederlandse coureur Dilano van 't Hoff is zaterdag om het leven gekomen. De coureur van MP Motorsport reed in het Formula Regional Europe Championship, een van de klasses die uiteindelijk richting de 'F1-ladder' leiden, en in race twee van het weekeinde ging het vreselijk fout.

Zaterdagochtend werd race twee enige tijd geneutraliseerd met de safety car, zoals wel vaker. In de hevige regen mocht men weer door, maar in de slotronde schoof de Duitser Tim Tramnitz bovenop de Raidillon vanaf de tweede plek richting de vangrails. Dat was niet al te heftig, en hij rolde langzaam het gras op, maar achter hem ging het een paar seconden later helemaal fout.

Wat er precies is gebeurd valt moeilijk te zeggen: Van 't Hoff reed in het middenveld en de spray van de auto's voor hem maakt het bijna onmogelijk om te zien wat er gebeurde. Wel is op beelden op social media te zien dat hij ineens dwars het rechte stuk op komt schuiven en vervolgens kneiterhard in de zijkant geramd wordt door een achteropkomende auto.

Amper twee uur later kwam de organisatie al met een statement, waarin te lezen was dat Van 't Hoff het ongeluk niet heeft overleefd. Hij mocht slechts 18 jaren jong worden. In 2021 pakte hij met grote overmacht de titel in het Spaans F4-kampioenschap, voor onder meer huidig F3-coureur Pepe Marti.