Wereldkampioen Evenepoel brengt prachtig eerbetoon aan Gino Mäder in Ronde van Zwitserland

Remco Evenepoel heeft op grootse wijze een mooi eerbetoon getoond aan Gino Mäder. In de voorlaatste etappe van de Ronde van Zwitserland, die niet meetelde voor het algemeen klassement, reed de Belgische wereldkampioen in een heuvelachtige etappe weg uit het peloton en kwam solo over de finish.

De zesde en voorlaatste etappe was een heuvelachtige etappe in de Ronde van Zwitserland. Vooraf werd besloten dat de tijden op 25 kilometer van het einde werden opgenomen, en wie daarna zin had kon voor de ritzege rijden. De ploeg Bahrain Victorious van de verongelukte Gino Madër kwam niet meer aan de start net zoals Tudor Cycling en Intermarché-Circus-Wanty.

De renners hadden er weinig zin en bleven dan ook tot 25 kilometer gezamenlijk fietsen, waarna de tijd werd opgenomen. Daar proberen een aantal renners te strijden voor de ritzege. Wout van Aert wilde het proberen, maar ook Tom Pidcock. De twee kopmannen zette op een klimmetje hun ploeg op kop en er ontstond een elitegroepje, met daarbij ook wereldkampioen Remco Evenepoel.

Na het klimmetje zag wereldkampioen Evenepoel zijn kans. De Belg versnelde en in eerste instantie zat Welay Hagos mee in zijn wiel, maar moest al snel passen. In de vijftien kilometer tot aan de meet bouwde Evenepoel zijn voorsprong alleen maar verder uit en reed met een prachtig eerbetoon naar de winst. Hij kwam met zijn vinger omhoog wijzend naar de hemel over de finish.

Results powered by FirstCycling.com