F1: Uitslag Grand Prix van Spanje

Max Verstappen heeft de Formule 1 Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. De Nederlander leidde op het circuit van Barcelona van start tot finish en reed bovendien de snelste ronde. Lewis Hamilton eiste de tweede plaats voor zich op, voor Mercedes-teamgenoot George Russell. Nyck de Vries werd uiteindelijk als veertiende afgevlagd.

Verstappen startte vanaf poleposition op mediums, terwijl de rest achter hem op zacht vertrok. Charles Leclerc en Logan Sargeant hebben hun auto voor de race aan laten passen en moesten vanuit de pits vertrekken. Verstappen was goed weg, gevolgd door de als tweede gestarte Sainz  en Lance Stroll die Lewis Hamilton verschalkte. Lando Norris vertrok van plaats drie, maar snel terug naar plek zes en moest aan het eind van de eerste ronde al de pits opzoeken met een kapotte voorvleugel.

Verstappen trok meteen een gat met Sainz en Stroll. Opvallend was dat George Russell van buiten de top tien naar plek zes doorschoof, maar de Brit nam bij de start wel de route buiten de baan. Guanyu Zhou deed het ook goed met een achtste stek in de beginfase. Na acht ronden verschalkte Hamilton Stroll voor plek drie.

De eerste stops waren er al binnen tien ronden voor de coureurs in het middenveld. Zij ruilden hun zachte banden snel in voor het harde rubber. Door de verschillen in strategie vonden er op het rechte stuk van start/finish veel inhaalacties plaats. Na 26 ronden ronden kon Verstappen een stop maken en aan de leiding blijven, gevolgd door Hamilton die Sainz inhaalde. Sergio Perez maakte een late eerste stop en viel terug naar plek negen.

Vooraan liep Verstappen heel langzaam uit op Hamilton, terwijl Russell Sainz verschalkte voor plek drie. Daarachter sloop Perez naar plek vijf met nog een halve race te gaan. De gaten bleven ongeveer gelijk, ook na een volgende serie stops van de coureurs achter Verstappen. De Nederlander maakte na 52 ronden zijn tweede en laatste stop waarbij hij ruim aan de leiding bleef.

Perez verschalkte na zijn tweede stop Sainz voor plek vier en ging op jacht naar Russell die een stuk eerder dan de Mexicaan gestopt was. Het gat werd deels gedicht, maar Perez kon geen actie meer maken. Daarachter was er nog een stevige strijd om de laatste punten waarbij Charles Leclerc net aan het kortste eind trok.

Na 66 ronden werd Verstappen als eerste afgevlagd voor Hamilton en Russell. Perez eindigde op plek vier, voor Sainz, Stroll, Alonso, Esteban Ocon, Zhou en Pierre Gasly. Yuki Tsunoda werd weliswaar als negende afgevlagd, maar een straf vanwege het buiten de baan duwen van Zhou kostte de Japanner twee punten.