Torres en Ferrari winnen MotoE-races bij begin nieuw tijdperk

Op het circuit van Le Mans is gedurende het weekeinde het vijfde seizoen afgetrapt in de MotoE, wat sinds dit jaar geen World Cup meer is, maar een officieel wereldkampioenschap. Op de elektrische motoren werden twee races afgewerkt, waarin traditiegetrouw flink werd geknokt.

Race één
Poleposition was voor Matteo Ferrari, met Hector Garzo en Jordi Torres naast hem op rij één, voor debutant Randy Krummenacher, Kevin Manfredi en Nicolas Spinelli. Garzo kende de beste start en nam de leiding, voor Ferrari, Torres, Spinelli, Miquel Pons en Mattia Casadei - Krummenacher en Manfredi vielen wat terug.

In ronde drie schoof Spinelli het grind in, kort daarop gevolgd door Casadei en Pons. Halverwege opende Ferrari de aanval op Garzo, maar gelijk daarna gleed zijn motor onder hem vandaan, waardoor inmiddels alleen Torres nog in het wiel van Garzo zat. Bij het ingaan van de slotronde zette Torres zijn machine er voorbij en dat leverde uiteindelijk de winst op, voor Garzo en - op ruime afstand - Krummenacher.

Race twee
De startopstelling was hetzelfde, met als kanttekening dat Ferrari een longlappenalty had wegens zijn crash in ronde één - dat gebeurde namelijk terwijl er met de gele vlag gezwaaid werd. Ferrari begon goed aan de race en sloeg een gaatje naar Torres en Garzo, die zich wat los hadden gereden van Casadei en Spinelli.

Halverwege pakte Ferrari zijn longlappenalty, waarbij hij achter Garzo op plek drie aan kon sluiten. Die nam hij al snel weer te grazen, waarna hij aansloot bij Torres. Een ronde later ging Ferrari ook daar voorbij en dat was de winnende move: Ferrari pakte een overtuigende zege, voor Torres en Garzo.