NBA: Nuggets naar finale Western Conference, Celtics en 76ers naar game 7

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA was het donderdagavond weer feest: er stonden twee mogelijk beslissende wedstrijden op het programma, wat in één geval daadwerkelijk de beslissing opleverde in de halve finales van één van de conferences.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics (3-2)
De Celtics móesten winnen om hun kansen op de titel in leven te houden en de ploeg schoot uit de startblokken, waarna de Sixers het gat wel een klein beetje konden dichten. In het tweede kwart stonden de Celtics weer lange tijd op een ruime voorsprong, maar in Q3 kwam Philadelphia toch echt langszij: 66-65. Zo ontstond een zinderende strijd, waarin beide teams elkaar niks toe wilden geven, maar in de slotminuten vielen de 76ers ineens droog. Van 84-87 liepen de Celtics weg naar een 86-95 overwinning en dus moet er in Boston een beslissende zevende wedstrijd gespeeld gaan worden.

Game 7: Zondag 14 mei, tijd nog niet bekend; Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Phoenix Suns - Denver Nuggets (2-3)
Ook de Phoenix Suns hadden geen keus en in eigen huis moesten ze alles geven om in de strijd te blijven. Dat lukte een minuut of tien, daarna was het gedaan: de Nuggets namen de leiding en stonden die geen moment meer af. Onder leiding van Nikola Jokic, die wéér een triple double noteerde (32 punten, 10 rebounds, 12 assists), werden de Suns laat in Q1 weggeblazen en die voorsprong werd zonder problemen in stand gehouden: 100-125 en de Nuggets mogen zich op gaan maken voor de finale van de Western Conference, waarin ze de Golden State Warriors of de Los Angeles Lakers treffen.