NBA: Celtics domineren, strijd om playofftickets vooral spannend in het westen

Ook in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA beginnen de playoffs in de buurt te komen. De teams hebben 73 tot 75 wedstrijden gespeeld, wat betekent dat elk team nog minder dan tien wedstrijden te gaan heeft in het reguliere seizoen van 82 wedstrijden per team, ook hier de hoogste tijd om te kijken hoe de vlaggen erbij hangen dus!

Eastern Conference
In tegenstelling tot in de NHL, gaan de playoffplekken in de NBA volledig op basis van de conferences in plaats van de divisions. In het oosten domineren de Boston Celtics: van de 73 wedstrijden hebben ze er maar liefst 57 gewonnen, de Milwaukee Bucks volgen met 'slechts' 46 overwinningen. De Cleveland Cavaliers (45) en New York Knicks (44) staan er ook prima bij, de top-6 - waar de directe tickets vergeven worden - wordt gecompleteerd door de 42 zeges van de Orlando Magic en Indiana Pacers. Vijf teams maken verder nog kans en strijden vermoedelijk om de vier beschikbare plaatsen voor het playintoernooi: de Miami Heat (40), Philadelphia 76ers (39), Chicago Bulls (35), Atlanta Hawks (34) en Brooklyn Nets (29).

Western Conference
In het westen zit het allemaal wat dichter bij elkaar, met 51 overwinningen voor de Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder én de regerend kampioenen, de Denver Nuggets - de Nuggets deden dat in 74 wedstrijden, één meer dan de andere twee teams. De Los Angeles Clippers (46), New Orleans Pelicans (45) en Dallas Mavericks (44) staan ook in de top-6, maar de verschillen zijn klein: de Phoenix Suns (43), Sacramento Kings (42) en Los Angeles Lakers (41) volgen. Verder strijden ook de Golden State Warriors (39) en Houston Rockets (38) nog om een plek in het postseason, wat voor hen in principe via het playintoernooi zal moeten gebeuren.